Hírek

Balos-zöld őrjöngés az Európai Parlamentben

Milyen feledékeny is a politika… Az Európai Parmament egyes képviselői nem emlékeznek arra, hogy amikor az unió hét éves költségvetésének elfogadásáról szavaztak, Angela Merkel összehozott egy külön megállapodást Magyarország, Lengyelország, valamint az Európai Bizottság között. Nem tudni pontosan, hogy mit is tartalmaz, de az biztos, hogy szerepel benne; addig nem indítja el a Bizottság a jogállamisági eljárás keretében az uniós pénzek megvonását, amíg le nem mennek a magyarországi választások…

Borítóképen: Az Európai Parlament strasbourgi ülésterme egy 2014-es plenáris ülésen (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Diliff, licenc: CC BY-SA 3.0)

Ez persze máris nem így működik, hiszen Magyarország nem kapja meg a pénzeket az újraindítási alapból és más forrásokból sem. Pedig – mint tudjuk – eljárás még nem indult ellenünk… Jogsértő? Igen…

De ezt hagyjuk most, pontosan tudjuk, hogy az eljárás nem jogszerű, de ez nem érdekel senkit. Ahogy az alku sem, amit említettünk… De az sem számít egy kicsit sem, hogy Ursula von der Leyen legalább részben tartja magát a megállapodáshoz. Fenyegetőznek, a levegőbe okádják gyűlöletük veszélyesen fertőző vírusát, és semmi sem érdekli őket, csak az, hogy gyűlöletük két tárgyát, Lengyelországot és Magyarországot megbüntessék.

Miért? Mert keleti tagállamként nem átallanak megfogalmazni a fősodortól eltérő vélemény abban az Európában, ahol állítólag demokrácia van! Nézzük csak, miket is mondanak!

Az Európai Parlament (EP) négy képviselője, aki annak idején részt vett az erről rendelkező jogszabály kidolgozásában, őrjöngve közölte, hogy megvonják az Európai Bizottság költségvetésének jóváhagyását, illetve lehetőségként megemlítették a Bizottság jövő évi költségvetésének részleges befagyasztását is! Ez nagyjából a lemondásra való felszólítással egyenértékű…

Mindezt a fent említett okok miatt… Elmondták; nem lehet tovább késleltetni a folyamatot csak azért, mert áprilisban Magyarországon parlamenti választások lesznek. Egyértelmű tehát, hogy beavatkoznak a választásokba, de ez már eddig is megtörtént a pénzek jogszerűtlen visszatartásával, így nem igazán érthető, hogy miért olyan sürgős… Magyarország se így, se úgy nem kap pénzt.

A német zöldpárti Daniel Freund arról beszélt, hogy a szankciós eljárás elindítása már most is későn lenne, hiszen a korrupció áldozatául esett emberek és szervezetek már nem juthatnak a pénzükhöz.

Hogy is van ez? Ezek szerint tehát, ha elindul az eljárás, akkor kártalanítják azokat az állítólagos áldozatokat? Mi van? A nagy hevületben nem véletlenül marhaságokat beszél a zöldpárti képviselő?

Petri Sarvaama egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Magyaroszág egy náci rezsim…:

„Tökéletesen megtervezve, ugyanazt az üzenetet mondják el újra és újra, míg a végén az embereknek már nem lesz lehetőségük rá, hogy megtudják, valójában mi micsoda. Ez történt Németországban is, és azt kell mondanom, hogy ez vezetett a második világháború tragikus eseményeihez.”

Már elnézést a konzervatív liberális (az mi???) politikustól, de ez éppen a balos-zöld politikusok, na meg az általuk támogatott „haladó” (valójában laposföld-hívő szintű szekták…) stratégiája. De mindegy, az, hogy mi mit mondunk, nem érdekel senkit, a lényeg az, hogy nagy legyen a pofon és csattajon.

Talán nem értesült róla senki Európában, hogy az Uniótól kapott pénz a magyar GDAP mintegy 3 százaléka? Talán azt gondolja bárki is erről, hogy ez egy pótolhatatlan összeg? Ki gondolja, hogy nem lennénk meg ezek nélkül? És végül; Ki gondolja, hogy a források befagyasztása után Magyarország befizeti azokat a pénzeket, amelyek fizetésére az Európai Unió kötelezi?

Ezen túl pedig van még egy érdekes kérdés; Mi szükségünk lehet az Unióra ebben a formában? Lehet, hogy éppen elég, ha a közös piac tagjai vagyunk, és az alamizsnából meg nem kérünk…

Ajánlott Cikkek