Hírek Kézilabda Magyarok a világban Sport

Bánatra öröm a gyógyír!

A női kézilabda válogatott vereséget szenvedett Németország válogatottjától egy olyan meccsen, ahol az ellenfél semmi különössel nem jött elő, mégis a végére magabiztos különbséggel nyerte a meccset. Márpedig ez egy Európa-bajnokság középdöntőjében nem megengedhető! De van lehetőség még a javításra, hiszen a mai napon budapesti idő szerint 20:30-tól a román válogatott ellen lépnek pályára a lányok.

A németek elleni mérkőzésen a szakmai stáb is tehetetlen volt

A csoportban elfoglalt helyünk szerint talán még lenne esély a harmadik hely megszerzésére (ezzel az ötödik helyért játszhatnánk), de ehhez olyan szerencsés  csillagállások kellenének, mint hogy a horvátok biztosan ki akarják tömni a németeket, vagy, hogy mi a csoportban eddig veretlen Dániát megverjük az utolsó körben. De erre nem érdemes alapozni, sajnos azt, hogy a saját kezünkben tartsuk sorsunkat, már elbuktuk Németország ellen. Lehet, hogy ez most pesszimistának tűnik, de azért vegyük észre, hogy most azért vagyunk kicsit elkeseredve, mert csak a sportág elitjéhez, és nem ennek az elitnek is a krémjéhez tartozunk. Most.

Amikor pedig egy sorsdöntő meccs vár ránk, különösen nem szabad elkeseredni, hiszen több szempontból is fontos a mai mérkőzés:

  • Rendbe kell tenni a lányok önbizalmát.
  • Meg kell legalább az esélyt tartani arra, hogy esetleg az ötödik helyért játszhatunk.
  • Ezt az ellenfelet minden körülmények között le kell győzni!!!
A 2. csoport állása

Egyébként a papírforma mellettünk van, de azért lesznek ám komoly izgalmak, mert a németeket sem tekinthetjük egyértelműen jobbnak; a hogy mondani szokás, tízből kilencszer nyernénk, de sajnos az ellenük vívott meccs az a bizonyos tizedik volt most…

De ez már a múlt, és az a helyzet, hogy azon változtatni nem lehet. Ugyanakkor a hibákból tanulni kell, mert erre alapozva a következő mérkőzés már a miénk lesz, az ellenfél pedig elgondolkodhat, hogy mit rontott el, de akkor az már az ő problémája lesz.

Ez a két mondat nem csak a kézilabdára igaz, hanem az összes sportra, és ha kicsit elvonatkoztatunk, akkor azt mondhatjuk, hogy a sporton túl is megvan a maga helye világunkban,

HAJRÁ LÁNYOK!!!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Ajánlott Cikkek