Hírek

Barack Obama vezette a veszélyes biofegyver-labor felállítását Ukrajnában, Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden pedig anyagi forrást biztosított ehhez?

Ha egy cikkről azt olvassuk valahol hogy megdöbbentő akkor már fel sem megy a pulzusszámunk…viszont azt kell mondanunk ez az összefoglaló cikk fel fogja vinni. Az erdeti cikk linkjeit hivatkozásait benne hagytuk tisztelve más munkáját illetve a mi ellenőrizhetőségünk érdekében is. Tehát még egyszer a cikkben leírt állítások nem a mi kutatásaink eredményei és mi csak újraközöljük.

Barack Obama volt elnök olyan megállapodást szorgalmazott, hogy olyan biofegyver-laborokat fejlesszenek ki Ukrajnában, amelyek “különösen veszélyes kórokozókat” dolgoznak fel.

Oroszország egy meglepő de bizonyítékokkal alátámasztott dokumntumban közölte, hogy Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden és befektetési alapja, a Rosemont Seneca finanszírozta a Pentagon ukrajnai biofegyver-programját.

jelentések szerint Moszkva közölte, hogy Hunter Biden anyagi eszközöket biztosított az Egyesült Államok katonai „biofegyverekkel” kapcsolatos kutatási programjának finanszírozásához Ukrajnában. A kiszivárgott e-mailek, amelyekhez Hunter Biden laptopja férhet hozzá, azt mutatta, hogy több millió dolláros finanszírozást biztosított a Metabiota számára, a Védelmi Minisztériumnak a világjárványt okozó betegségek kutatására szakosodott alvállalkozója számára.

Az amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség (USAID), a Soros György Alapítvány és a Centers for Disease Control and Prevention is pénzügyi támogatást nyújtott a Pentagon-programhoz – tette hozzá az orosz védelmi minisztérium .

Az Orosz Nukleáris, Biológiai és Vegyi Védelmi Erők parancsnoka azt mondta, hogy az amerikai kormányhivatalok és az ukrán biológiai objektumok között szoros együttműködési kapcsolat van , és bemutatta, hogy a jelenlegi amerikai vezetéshez közel álló finanszírozási érintettséget, különösen a Rosemont Seneca befektetési alap. Hunter Biden vezetésével veszi ki ebból a részét.

Az orosz védelmi minisztérium szerint Hunternek kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a Metabiota el tudja végezni a kórokozók kutatását mindössze néhány száz mérföldre az orosz határtól. A Metabiota Ukrajnában dolgozott a Black & Veatch-nek, egy amerikai védelmi vállalkozónak, amely szoros kapcsolatban áll katonai hírszerző ügynökségekkel, és amely biztonságos laboratóriumokat épített Ukrajnában, amelyek gyilkos betegségekre és biofegyverekkel dolgoztak – közölte Oroszország.

Úgy tűnik, Hunter Biden kötötte össze a Metabiotát az ukrán gázipari céggel – a Burismat egy „tudományos projektben”, amely magas biológiai biztonsági szintű laboratóriumok fenntartását és építését foglalta magában Ukrajnában.

A Daily Mail jelentése szerint Hunter Biden és munkatársai a Rosemont Seneca Technology Partnersnél (RSTP) rendszeresen több millió dollárt gyűjtöttek össze technológiai cégeknek. A Metabiota egyike volt azoknak a cégeknek, amelyekbe Biden befektette a pénzét. A Hunter és kollégái közötti e-mailek izgatottan vitatják meg, hogyan lehet hasznos a jövőben az orvosi adatok vállalati megfigyelése, amikor a kormányok és a vállalatok a fertőző betegségek kitörését keresik.

Hunter Biden több millió dolláros finanszírozást gyűjtött össze a cégnek befektetési óriásoktól, köztük a Goldman Sachs-tól. Az e-mailek azt mutatják, hogy Hunter különösen részt vett a Metabiota ukrajnai műveleteiben. Biden cége legalább 500 000 dollárt fektetett be Metabiotába a Rosemont Seneca Technology Partners cégen keresztül.

Igor Kirillov altábornagy, az Orosz Fegyveres Erők sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi erőinek vezetője szerint Hunter Biden közel 2,4 milliárd dollárt gyűjtött össze.

2014-ben, amikor a finanszírozást állítólag biztosították, Hunter az ukrán Burisma gázipari cég igazgatótanácsának tagjaként dolgozott, amelynek tulajdonosa egy korábbi vezető kormányzati tisztviselő és korrupt milliárdos Mikolaj Zlocsevszkij. Apja, Joe Biden az Amerikai Egyesült Államok alelnöke volt.

Eközben az Egyesült Államok kormányának kiadási nyilvántartása szerint a védelmi minisztérium 18,4 millió dolláros szerződést kötött a Metabiotával 2014 februárja és 2016 novembere között, amelyből 307 091 dollárt különítettek el „ukrajnai kutatási projektekre”.

Az Egyesült Államok által finanszírozott biofegyver-laborprojekt Ukrajna nemzetbiztonsági felelősségévé vált, mivel az orosz erők felfedték ezeket az Egyesült Államok által vezetett titkos létesítményeket, leleplezve az amerikai kormányzat aljas terveit.

Barack Obama elrendelte a Biolabs építését Ukrajnában, hogy veszélyes kórokozókat hozzanak létre

Barack Obama volt elnök olyan megállapodást szorgalmazott, hogy olyan biofegyver-laborokat fejlesszenek ki Ukrajnában, amelyek „különösen veszélyes kórokozókat” dolgoznak fel.

A napokban, amikor Biden-kormányzat tájékoztatta az Egyesült Államok Szenátusát, hogy az Egyesült Államok kormánya aggódik amiatt, hogy a kelet-európai eszkalálódó harcok következtében a biológiai kutatóközpontok orosz ellenőrzés alá kerülhetnek.

A legfrissebb jelentések megerősítik, hogy Washington Kijevvel együtt dolgozott a veszélyes kórokozók kivizsgálásán azokban a laboratóriumokban, amelyeket maga Barack Obama volt amerikai elnök engedélyezett. A „Biolab megnyílik Ukrajnában” című, mára törölt jelentés részleteket ad arról, hogy Obama, miközben Illinois-i szenátorként szolgált, hogyan segítette a tárgyalásokat egy 3. szintű biológiai biztonsági laboratórium megépítéséről az ukrán Odesszában.

A cikk kiemelte Dick Lugar volt szenátor munkáját is, aki Barack Obama szenátorral kötött együttműködést ukrán tisztviselőkkel. A jelentés szerint Lugar és Obama is segített összehangolni az amerikai és ukrán kutatók erőfeszítéseit a madárinfluenza tanulmányozása és megelőzése érdekében.

2010. június 18-án megjelent a „Biolab Opens in Ukraine” című cikk, amely feltárja Obama szerepét a biofegyver-labor felállításában. Képforrás: National Pulse.

Egy amerikai kutatólaboratórium egyik kutatási cikkében kifejtette, hogy az odesszai székhelyű laboratórium miként felelős a különösen veszélyes biológiai kórokozók azonosításáért.

„Ezt a laboratóriumot az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma és Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma között 2005-ben indult együttműködési megállapodás révén BSL-3 szintig rekonstruálták és technikailag frissítették. Az együttműködés középpontjában a technológiák, a kórokozók terjedésének megakadályozása áll. és a biológiai fegyverek fejlesztésében felhasználható tudás” – olvasható a jelentésben.

A jelentés azt is elmondta, hogy a frissített laboratórium ideiglenes központi referencialaboratóriumként szolgált depozitáriummal (kórokozógyűjtemény). Az ukrán szabályozás szerint az első és a második kórokozó csoportba tartozó baktériumokkal és vírusokkal is rendelkezik engedéllyel.

„Az Egyesült Államok által finanszírozott laboratórium virológiai, molekuláris, szerológiai és expressz módszerekkel vizsgálta a vírusokat, például az Ebolát és a II. patogenitási csoportba tartozó vírusokat” – áll a jelentésben. A laboratórium a kórokozókkal kapcsolatos kutatások mellett speciális képzést is nyújtott a veszélyes biológiai kórokozók kezelése során a biológiai biztonság és a biológiai biztonság kérdéseivel foglalkozó szakemberek számára.

Az Egyesült Államok által finanszírozott laboratórium olyan halálos kórokozókat tanulmányozott, mint az ebola, a kongói láz stb./ Kép forrása: National Pulse.

Ez a megdöbbentő leleplezés abban az időben született, amikor az Egyesült Államok kormányát intenzíven vizsgálják a vuhani kockázatos, „funkció-nyereség” kutatás finanszírozását illetően a Kínai Kommunista Párt katonai kötelékekkel rendelkező laboratóriumában, és ez lehetett a forrása a koronavírus világjárvány kitörésének.

USA által finanszírozott biofegyver-labor Ukrajnában

Nemrég az orosz védelmi minisztérium kijelentette, hogy bizonyítékot találtak az Egyesült Államok által finanszírozott Biolaborokra Ukrajnában, amelyek sürgősen megsemmisítették a halálos kórokozók mintáit a „katonai művelet” megkezdésekor.

Ez két nappal azután történt, hogy Oroszország  azt állította  , hogy Ukrajna közel áll egy plutónium alapú piszkos bomba atomfegyver megépítéséhez. Március 6-án a moszkvai külügyminisztérium Twitteren közölte, hogy az orosz erők bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy Kijev felszámolja a Pentagon által finanszírozott katonai-biológiai program nyomait Ukrajnában.

Oroszország több alkalommal is  megvádolta  az Egyesült Államokat és Ukrajnát, hogy határai közelében biofegyvereket fejlesztenek ki. 2021-ben, miközben arról beszélt, hogy az Egészségügyi Világszervezet képtelen megállapítani a Covid-19 vírus eredetét, Nyikolaj Patrusev, az Orosz Biztonsági Tanács titkára a Kommerszant riporterének azt mondta, hogy Oroszország úgy véli, hogy az Egyesült Államok biofegyvereket fejleszt határai közelében.

Az Oroszország és Ukrajna közötti háború február 24-én tört ki, amikor Oroszország teljes körű inváziót indított Ukrajna ellen.

forrás és teljes cikk https://www.opindia.com/

Ajánlott Cikkek