Hírek

Basurin: 100.000 fős haderő bekerítése!

Eduard Basurin, a Donyecki Népköztársaság Népi Milíciájának (NM DPR) képviselője bejelentette az Ukrán Fegyveres Erők (APU) legerősebb csoportosulásának bekerítésének előkészületeit. Erről a RIA Novosztyi számolt be.

Borítóképen: A felszabadítók emlékműve a városi parkban (Lozanovics tábornok utca) Szlavjanszkban, Donyeck régióban (forrás: uk.wikipedia.org, szerző: Artemco, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„Az előzetes adatok szerint a haderőt 90-100.000 főre becsülik. Ezek a leginkább harcra kész egységek, amelyek jelenleg Ukrajnában vannak” – mondta Basurin.

Elmondása szerint a 100.000 fős csoport azon a területen található, amely “Donyectől délre” kezdődik és Szlavjanszkot éri el. A front hossza körülbelül kétszáz kilométer, mélysége Közép-Ukrajna.

Korábban Basurin megnevezett egy módot az ukrán csapatok „kifüstölésére” a mariupoli Azovsztalból. Kijelentette, nincs értelme a mariupoli üzem földalatti erődítményeit „nyílt rohammal” támadni, inkább a „vegyvédelmisekhez” kell fordulni.

Ahogy azt sejteni lehetett… Már a korábbiakban is minden jel arra utalt, hogy ebben a térségben valami nagy dologra készülnek az oroszok, és nem véletlen, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter mintegy utolsó segélykiáltásként kért mielőbbi segítséget nyugati partnereiktől!

Nos, most még lenne – egy nagyon kevés— idő arra, hogy megálljanak az orosz csapatok, de sajnos szinte semmi esélyt nem látunk arra, hogy most nagy hirtelen megállapodás születne…

Ajánlott Cikkek