Minden más Sport

Benedek Tibor lett az elmúlt húsz év legjobb férfi vízilabdázója

És erősen esélyes, ahogy a XXI. század évei szépen leperegnek, ez nem is változik majd. A fájdalmasan fiatalon elhunyt vízilabdazseni, aki játékosként és edzőként is a csúcsok csúcsát nyújtotta, idén nyáron távozott… Vele egy egész korszaktól búcsúztunk, de a póló az a sport, ami a folyamatos magas szintet mindig képes tartani, és a megújulás is a sajátja. Igen, mert ilyen legendák éltetik, mint Benedek Tibor!

A magyar válogatott honlapjának vasárnapi tájékoztatása szerint 40 zsűritag voksa és több mint 50 ezer közönségszavazat alapján alakult ki a sorrend. A játékosok az egyes szakértői voksok és a közönségszavazások eredménye után pontszámokat kaptak, és a háromszoros olimpiai bajnok Benedek toronymagasan végzett az élen.

Az álomcsapatba bekerült a szintén három ötkarikás játékokon aranyérmes Kásás Tamás és Varga Dénes is. Rajtuk kívül a szerb Vladimir Vujasinovic és Filip Filipovic, a spanyol Ivan Perez és a horvát Josip Pavic kapott helyet a legjobbak között. A nőknél az amerikai Maggie Steffens diadalmaskodott.

A 40 fős szakmai zsűriben magyar részről Varga Zsolt, a Ferencváros edzője, Varga Dénes, az FTC játékosa, Bíró Attila női szövetségi kapitány és Benczur Márton, az UVSE női csapatának vezetőedzője szerepelt.

A foci az a sport, amit mi is tanultunk, de amiért igazán a világon mindenütt sikert aratott, azt a lépést bizony mi tettük meg, még ha ma nem is tartozunk a világ élvonalába. A póló meg az a sport, ahol mindig is oktattunk, mi voltunk azok, akik olyan országokat is megtanítottunk játszani, akik addig nem is hallottak erről a csodás sportról, de meg is tudtuk tartani azt, amit Magyar Vízilabdának neveznek!

És ennek a világon egyedülálló sikersportnak a csúcsán Benedek Tibor az égből elégedetten tekinthet le azokra az utódokra, akik újabb és újabb győzelmeikkel és érmeikkel dicsőséget szereznek Magyarországnak!

Köszönjük a feledhetetlen pillanatoka! Ezeket a pillanatokat Te tetted örökké! Köszönjük Benedek Tibor!

Ajánlott Cikkek