Hírek

Betiltatnák a Magyar Himnuszt Kárpátalján

Minden napra jut valami a gyalázatból. Elképesztő nyomás alatt van a Magyar nyelv és kultúra a jelenlegi határainkon kívül . Az Európai Bizottság persze hallgat, és tűri az őshonos kisebbségek jogainak most már napi renden előforduló megalázását.

Anatolij Kosztyuh, a Nép Szolgája párt kárpátaljai parlamenti képviselője a Legfelső Tanácsban módosító tervezetet nyújtott be a helyi önkormányzatokról szóló törvényhez, amely megtiltaná a külföldi állami himnuszok éneklését és lejátszását a tanácsüléseken – adta hírül pénteken a mukachevo.net hírportál.

Az ungvári illetőségű honatya módosító törvénytervezete szerint a „községi, nagyközségi, városi, városi kerületi, járási és megyei tanácsok plenáris üléseinek Ukrajna állami himnuszaival kell kezdődniük és befejeződniük.” A törvénymódosító indítványnak megfelelően „tilos a külföldi állami himnuszok éneklése (és lejátszása) a községi, nagyközségi, városi, városi kerületi, járási és megyei tanácsok ülései során, kivéve azokat az eseteket, amikor az üléseken külföldi állami küldöttség, csoport vagy tisztségviselők vesznek részt.”

(vb/mukachevo.net)

Ajánlott Cikkek