Foci Jégkorong Kosárlabda Magyarság Sport

“Bevezetés a sportba” program kiterjesztve egész Székelyföldre

Örvendetes hírek ezekben a vírustól lassan letargiába forduló napokban .Sepsiszentgyörgy önkormányzata által elindított és sikeresen működtetett, Bevezetés a sportba elnevezésű programot kiterjesztik egész Székelyföldre. Szentgyörgy igazi sportváros lesz, mert elég ha csak a OSK ra gondolunk vagy a sportágában egyeduralkodó Sepsi SIC kosárlabdacsapatra, de a tervek szerint a jégkorongot is komolyan gondolják mert ahogy Antal Árpád polgármester a minap nyilatkozta.

” Új felnőtt jégkorongcsapat születik Háromszéken, visszahelyezzük Sepsiszentgyörgyöt a Kárpát-medencei jégkorong térképére. A Királypingvinek Sportegyesület koordinálásával mindeddig 3 000 gyermek tanult meg a Bevezetés a sportba program keretében korcsolyázni, ez is azt bizonyítja, hogy van jövője ennek a sportágnak. Új jégcsarnokot építünk a Sepsi Aréna mellé, támogatjuk a sportot, támogatjuk a jövőt!”

Természetsen a sportfejlesztéseknek köszönhetően a sportturizmus is új erőre kaphat és ezentúl nem csak Erdély csodás tájaiban gyönyörködhetünk. Nem csak kiváló konyháját élvezhetjük. Nem csak a gazdag történelemmel megáldott emlékekben gyönyörkodhetünk, hanem a sportért is érdemes lesz Székeföldre utazni. Érdemes lesz majd a magyar identiásnak és a leendő sikereknek szurkolni, de nem csak az új OSK stadioban, a SIC kosármeccsein vagy a háromszéki jégkorongcsarnokban, hanem Székelyföld más városaiban is.

Ezt a sikeres és sok szép reménnyel kecsegtető programot terjesztik ki egész Székelyföldre a megmaradás a nemzetközi sport vérkeringésébe való bekapcsolódás reményében.

Ajánlott Cikkek