Hírek

Bezzegrománi: A halvaszületett ötlet újra bizonyít!

Állítólag nagyon igyekszik Románia, hogy behozza infrastrukturális lemaradását a térséghez mérten. Igen, ezt olvassuk. Igyekszik? Ezt meg hogy érti a szerző? Igyekezni fog? Mert, hogy most nem igyekszik, az 1000%, és hogy az elmúlt 30 évben sem csipkedte magát az is totál biztos! Most épp azon igyekeznek egyébként, hogy meg legyen végre az 1.000 kilométer autópálya! De szép szám, tényleg nagyon komolyan tolják!

Na most akkor – miután felébredtünk, hogy bilibe lóg a kezünk…. – ébredjünk fel, és egy kicsit próbáljunk meg úgy gondolkodni, ami miatt emberként intelligens lénynek gondoljuk magunkat! Előbb nézzük meg vizualizálva:

Most pedig jöjjön egy táblázat azok számára, akik inkább a számokat részesítik előnyben! A jobb oldali oszlopban szereplő számazt jelenti, hogy az egyes országok minden egyes négyzekilométerére hány méter autópálya-hossz esik. Magyarul az ország területe és az autópályák hossza hogyan aránylik egymáshoz:

Egyébként az 1.000 kilométeres „mérföldkövet” Görögország és Horvátország 2005-ben, Magyarország 2007-ben, Lengyelország 2006-ban lépte át, és az is a nagy igyekezetre vall, hogy területarányosan még Bulgáriában is majdnem kétszer annyi a pályák hossza, mint Romániában, Magyarországgal összevetve meg egyenesen ötszörös adatot látunk!

Hát ennyit mára Bezzegromániáról, és a híres román igyekezetről. Erősen meghaladja képességeiket egy ország vezetése, nem vitás…

Ajánlott Cikkek