Hírek

Biden aláírta Ukrajna kölcsönbérleti törvényét

Biden amerikai elnök aláírta Ukrajna kölcsönbérleti törvényét

Borítókép : Joe Biden amerikai elnök a hivatalba lépése egyéves évfordulójának alkalmából a washingtoni Fehér Ház Keleti termében tartott sajtóértekezletén 2022. január 19-én.FORRÁS: MTI/EPA/SIPA USA POOL/OLIVER CONTRERAS

Joe Biden amerikai elnök aláírta a Lend-Lease program keretében Ukrajna fegyverszállításáról szóló törvényt. Erről a Fehér Házban számoltak be, írja a TASS .

Az Ukrajnának nyújtott gyorsított katonai segítségnyújtásról szóló törvényjavaslat az ukrajnai demokrácia védelmét szolgáló kölcsönbérleti törvény nevet viseli. A törvényjavaslatot április 29- én hagyta jóvá a Kongresszus Képviselőháza. A dokumentumot január 19-én nyújtották be megfontolásra, míg a különleges hadművelet megkezdését február 24-én jelentették be.

Áprilisban az Állami Duma elnöke, Vjacseszlav Volodin arra figyelmeztetett , hogy az Egyesült Államok Kongresszusának Ukrajna kölcsönbérletéről szóló döntése eladósodásba sodorja Kijevet . Hozzátette azt is, hogy az ukránok jövő nemzedékei fizetni fognak azért a lőszerért, felszerelésért és élelmiszerért, amelyet az Egyesült Államok szállít Kijevnek.

A politikus felidézte, hogy a Lend-Lease egy drága áruhitel. Világosnak nevezte Washington indítékait, ahol úgy döntöttek, hogy hitelt nyújtanak Ukrajnának – a kölcsönlízing többszörösére növeli az amerikai katonai vállalatok profitját.

Ajánlott Cikkek