Hírek

Biden is beszól Elon Musk-nak a Twitter miatt

Joe Biden az Egyesült Államok elnöke erősen fogalmazott, mikor nemtetszését fejezte ki annak kapcsán, hogy Elon Musk – aki a napokban vásárolta meg a Twittert – kirúgja a közösségi oldal alkalmazottainak felét.

Borítóképen: Joe Biden, az Egyesült Államok korábbi alelnöke beszél a 2019-es Iowa Democratic Wing Ding résztvevőivel az iowai Clear Lake-i Surf Ballroomban (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Gage Skidmore, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

De vajon mi köze van az Egyesült Államok elnökének a Twitterhez? Pontosan nem tudni, hogyan is alakul az a kapcsolati háló, amiben benne van a demokrata vezetésű Fehér Ház és a Twitter is, de azt tudjuk, hogy Musk az elsők között a vállalat politikai vezetőjét rúgta ki!

„Elon Musk elmegy, és megvesz egy olyan szervezetet, amely hazugságokat szór szét mindenhol az egész világon” –mondta az elnök.

Csak emlékeztetni szeretnénk, hogy a 2008-as pénzügyi válság előtt a politikusok óvakodtak beavatkozni az üzleti életbe, de azóta nagyot fordult a világ! A szankciókkal, a különféle árszabályozásokkal (amelyek az infláción keresztül szorosan összefonódnak egymással!), és mindenféle más piackorlátozó intézkedésekkel mára a Nyugat korábbi szabadpiaci elméletét mintha elfújta volna egy méretes hurrikán…

Igen, a politikusok ámokfutása keltett nagy vihar az, ami miatt senki nem hördül fel azért, mert az amerikai elnök csakúgy foghegyről hazugságterjesztőnek nevez egy internetes platformot.

Arról persze senki nem beszél, hogy Hillary Clinton milyen eszközöket alkalmazott korábban, hogy elnökjelölt legyen, és arról sem, hogy ezért el is marasztalták. Netán az a baj a közösségi platformokkal, hogy nem lehet totálisan ellenőrzés alatt tartani?

Különösen akkor nem, ha az arra hivatott embereket kirúgják a cégtől. Nem lehet, hogy Joe Biden felháborodásával önmagát leplezi le? Nem lehet, hogy a demokraták emberi repültek a cégtől?

Nem tudjuk, mert mint mondtuk, nem ismerjük a kapcsolati hálót, de ez a kirohanás, akár ezt is jelenthetné.

Ajánlott Cikkek