Hírek

Biden megígérte, hogy nem küld amerikai hadsereget Ukrajnába – „ Putyin most jobban el van szigetelve a világtól, mint valaha ” videó

borítókép : https://commons.wikimedia.org Former Vice President of the United States Joe Biden speaking with attendees at the 2020 Iowa State Education Association (ISEA) Legislative Conference at the Sheraton West Des Moines Hotel in West Des Moines, Iowa.Gage Skidmore

Facebook oldalunkon mi is közvetítettük Biden elnök beszédét. Azon túl , hogy Kijev védőit iráninak nevezete azért közölt még pár információt. Védelméről biztosította Kelet Európa országait ( reméljük ezek földrajzi helyzetével tisztában volt tegnap).

Ukrajna orosz inváziója került a középpontba az Egyesült Államok elnökének az Unió helyzetéről szóló beszédében.

Joe Biden elnök biztosította az amerikai törvényhozókat arról, hogy amerikai katonaság nem vesz részt az ukrajnai háborúban, és egyetlen katonát sem küldenek a kelet-európai országba az orosz hadsereg ellen harcolni. Az Unió helyzetéről szóló beszédében kedden a Kongresszus előtt Biden hangsúlyozta, hogy az amerikai „ erők nem vesznek részt és nem is fognak részt venni az orosz erőkkel való konfliktusban Ukrajnában. 

Az amerikai vezető szerint azonban amerikai csapatokat, légiszázadokat és hadihajókat telepítenek a kontinens más részeire, hogy „ megvédjék NATO-szövetségeseinket arra az esetre, ha Putyin úgy döntene, hogy tovább vonul nyugat felé. Biden Lengyelországot, Romániát, Lettországot, Litvániát és Észtországot nevezte meg azoknak az országoknak, ahol az Egyesült Államok katonai jelenlétét erősítik.

Az amerikai elnök a továbbiakban arra figyelmeztette Moszkvát, hogy a NATO 5. cikkelyének elvével összhangban Washington megvédi NATO-szövetségeseit, ha Oroszország célba veszi őket, hozzátéve, hogy a katonai tömb készen áll arra, hogy „ a NATO-országok területének minden centiméterét megvédje. kollektív hatalmunk teljes erejével ”

Bár nem küld csapatokat Ukrajnába, az Egyesült Államok „ több mint 1 milliárd dollárnyi közvetlen segítséget ” nyújt a kelet-európai országnak, amely várhatóan katonai, gazdasági és humanitárius segély formájában érkezik majd – mondta Biden.

Megpróbálta eloszlatni az amerikaiak aggodalmát az ukrán válsággal kapcsolatban, megnyugtatva őket arról, hogy az USA-nak minden rendben lesz. 

Az amerikai elnök szerint a jelenlegi katonai konfliktus végül „ Oroszországot gyengébbé, a világ többi részét pedig erősebbé teszi. ” Orosz kollégájáról szólva Biden azt állította, hogy „ Putyin most jobban el van szigetelve a világtól, mint valaha ” – ezt a megjegyzést a Kongresszus tagjai tapssal fogadták.

Ajánlott Cikkek