Hírek

Biden megint össze vissza beszélt – Hivatalneveket kevert össze majd a vezetőik nevét nem tudta kiejteni

A RIA Novosztyi jelentése szerint Joe Biden amerikai elnök két hibát követett el, amikor bemutatott egy új személyt a saját adminisztrációjában .

A Fehér Házban tartott beszédében Biden kétszer is nagyot bakizott. Steve Dettelbach volt ügyvédet jelölte az Alkohol-, Dohány-, Lőfegyverek és Robbanóanyagok Hivatala (ATF) igazgatói posztjára, akinek jelöltségét a szenátusnak kell jóváhagynia.

Az amerikai vezető összekeverte a rövidítést, és az ATF helyett az AFT-t (American Federation of Teachers) mondta. Aztán maga az vezető nevét sem tudta helyesen kimondani

„Büszke vagyok, hogy Steve Dettelwoodot… Dettelbachot jelöltem. Elnézést, rosszul ejtettem ki a nevét” – mondta Biden ugyanebben a beszédben.

Korábban Biden összetévesztette magát Michelle Obamával . A USS Delaware nukleáris tengeralattjáró kilövési ünnepségén mondott beszédében Obamát az Egyesült Államok egykori alelnökének nevezte. Az elnök beszédének a Fehér Ház által kiadott átiratában a „she” szó át van húzva, helyette „én” van írva.

Ajánlott Cikkek