Hírek

Biden nagyon kemény! Persze, más szerszámával veri…

Joe Biden kemény hangot ütött meg Oroszországgal szemben, csak kihagyott valamit a számításból… Helyesebben; eszébe sem jutott! És ezek után is elvárja majd, hogy Európa a tenyeréből egyen? Igen! És Európa mit szól ehhez? Továbbra is rábukik az édességre… Európa annyira maga alatt van, mint még soha! Nézzük a részleteket!

„Joe Biden egy ukrajnai invázió esetén ellehetetlenítené az okostelefonok, a kulcsfontosságú repülőgép- és autóalkatrészek, valamint számos más anyag importálását az oroszok számára, ezzel akadályozva az ország iparát és külföldre irányuló kommunikációját, nem mellesleg a Kreml számára kedvezőtlen társadalmi hatásokat előidézve ezáltal.”

forrás: vg.hu

A Fehér Ház a kiemelten kezeli az orosz-ukrán konfliktusz, és folymatosan elemzi az arra adható reakciók hatását. A felévázolt rendelkezések között számos ,,rendkívüli exportellenőrzési intézkedés” van, amelyekkel széleskörűen megakadályoznák az ipari és fogyasztói technológiák Oroszországba importálását – ismertette a Biden-adminisztráció egyik tisztviselője a Reutersnek adott interjújában.

Nagyon kemény! De most tényleg megijedtünk! Miért?

Mert Oroszországnak nem kell túlbonyolítania a dolgot, ha sor kerül olyan nyugati intézkedésekre, amik arra irányulnak, hogy ellehetetlenítsék az orosz gazdaságot; csap elzár, Európa megfagy, és leáll! Kész! Ennyi!

Csak adalékként közöljük, hogy az elmúlt pár napban Moszkva ismét megmutatta erejét; pár napig elzárták a Yamal vezetéket, és isémt pánik lett úrrá az európai piacon. Ma aztán „csap kinyit”, és – láss csodát! – 12%-ot zuhant a gáz ára. És mégis a Gazprom székháában pukkannak a pezsgők, hiszen ez a csökkenés is csak annyit jelent, hogy most éppen nincs csúcson a gáz ára, de a korábbi csúcsoknál még mindig magasabban áll a jegyzés!

forrás: theice.com

Mondjuk a technikát, hátha egyszer végre a rövidlátó kereskedők is fogják a jelzést;

Gázcsap elzár, ti megijedtek, felhajtjátok az árat. Gázcsap kinyit, örültök, csökken az ár, de őrült módon tovább vesztek, ezért a korábbi csúcsnál magasabb szinten alakul ki egy relatív stabil szint. És ekkor lehet kezdeni az egészet újra! És megint megeszitek…

Ez csupán játékelméleti kérdés, amit a gázkereskedők még nem tudtak megoldani, az oroszok viszont nagyon is értik a csíziót!

Uraim, ott a holland tőzsdén! Kapjuk már végre össze magunkat! Na meg az Európai Bizottságban… Ez utóbbi persze reménytelen!

Azt meg már csak “kisbetűsen” tesszük hozzá, hogy ideje lenne az Európai Bizottságban is felébredni, mert ha ez így magy tovább, háború nélkül falja fel Oroszország Európát!

Ajánlott Cikkek