Hírek

Biden panaszkodott amiatt, hogy nem indítottak eljárást Trump ellen a Capitolium megtámadása miatt

Biden panaszkodott környezetének, amiért nem indult eljárás Trump ellen a Capitolium megtámadása miatt

Joe Biden amerikai elnök a “demokrácia veszélyeztetése” miatt panasz nyújtott be és kérte vonják felelősségre Donald Trump volt kabinetfőnöktét is, akit véleménye szerint ugyannyi felelősség terhel a Capitolium tavaly január 6-i megrohanásáért mint Trumpot. Erről a New York Times számol be .

Biden azt is elmondta szűkebb körének, hogy Trumpot fenyegetésnek tartja a demokráciára nézve, és panaszkodott, hogy a volt elnök ellen nem indult per.

A NYT szerint Merrick Garland főügyész örömmel vizsgálja a Capitolium megrohanásának résztvevői elleni ügyeket, tisztázza a részleteket és tisztázza a vádak lényegét. Ez a megközelítés felzaklatja a demokratákat és időnként magát Bident is.

Ugyanakkor Biden közvetlenül nem fejezte ki csalódottságát a főügyésznek, de magánbeszélgetésekben elmondta, hogy azt szeretné, ha Garland nem lassú bíróként, hanem inkább határozott tettre kész ügyészként lépne fel a Capitolium megrohamozásának kapcsolatos ügyekben

Maga Garland ragaszkodik ahhoz, hogy őt csak a tények vezérlik, bárhová is vezessék, és a vágy, hogy helyesen cselekedjen. A demokraták ugyanakkor egyre inkább a gyors és irányított lépéseket támogatják – áll a jelentésben.

A Capitolium épületének megrohanása 2021. január 6-án történt, Donald Trump volt amerikai elnök támogatóinak gyűlésén, aki nem ismerte el a novemberi szavazás eredményét, amelynek eredményeként a demokrata Joe Bident választották meg a következő elnöknek. állapot. A tüntetések nagyszabású összecsapásokhoz vezettek a rendőrséggel.

Ajánlott Cikkek