Hírek

Biden szerint Putyin nem háborús bűnös majd nem sokkal később mégis – videó a furcsa nyilatkozatról

Biden elnök azt mondta újságíróknak, hogy szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök nem háborús bűnös majd nem sokkal később mégis. Videó a furcsa nyilatkozatról.

borítókép : https://magyarnemzet.hu

Arra a kérdésre, hogy Putyin háborús bűnös-e a Fox News Jacqui Heinrich Wednesday-től, Biden először nemmel válaszolt, de miután megkérte Heinrichet, ismételje meg a kérdést, majd megerősítette, hogy szerinte Putyin háborús bűnös.

A megjegyzések azután érkeztek miután a Fehér Ház óvatosan jellemezte Putyint háborús bűnösként, mióta megindította az orosz inváziót Ukrajnában, és ezt óvatosságot választotta eddig is, hogy elkerülje az Oroszországgal fennálló feszültségek eszkalálódását, ami konfliktushoz vezethet az ország és a NATO között.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Biden “szívből beszélt”, amikor ezt mondta, hozzátéve, hogy “van jogi eljárás” a háborús bűnök megállapítására.

Psaki azt mondta, Biden „saját szenvedélyéről beszél”, és hozzátette, „de jogi eljárás folyik” az államban.

“Az elnök kijelentései magukért beszélnek, szívéből beszélt, és abból, amit a televízióban látott” – mondta Psaki.

A Kreml reagált Biden Putyinhoz intézett szavaira Peszkov, a Kreml szóvivője elfogadhatatlannak nevezte Biden Putyinhoz intézett szavait.

Dmitrij Peszkov , a Kreml szóvivője elfogadhatatlannak nevezte Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz vezetőhöz intézett szavait. Erről a RIA Novosztyi számolt be .

Megjegyezte: Moszkva elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak tartja az államfő retorikáját, akinek bombái több százezer embert öltek meg.

Korábban, március 16-án Biden a Fox News tudósítójának kérdésére válaszolva azt mondta , hogy Putyint “háborús bűnösnek” tartja. Ugyanakkor a Fehér Ház vezetője eleinte nemmel válaszolt a kérdésre, és elhagyta a termet, majd visszatért, és ennek pont az ellenkezőjét állította.

forrás : foxnews.com

Ajánlott Cikkek