Hírek

Biden továbbra is orosz támadással riogatja a közvéleményt

A helyzet „világháborúvá” fordulna, ha az amerikai erők harcba kezdenek az oroszokkal – mondta az elnök akivel közben kognitív tesztet végeztetnének, mert némelyek úgy vélik nincs a legjobb formájában a regnáló elnök és akkor még finoman fogalmaztunk.

borítókép : https://commons.wikimedia.org Former Vice President of the United States Joe Biden speaking with attendees at the 2019 Iowa Federation of Labor Convention hosted by the AFL-CIO at the Prairie Meadows Hotel in Altoona, Iowa.

Joe Biden amerikai elnök azt mondta az Ukrajnában élő amerikai állampolgároknak, hogy azonnal hagyják el az országot az „orosz invázió” veszélye miatt, mert a katonaság nem fog a segítségükre, ha kitör a háború. Csütörtökön az NBC híradójának, Lester Holtnak adott interjújában az elnök az amerikaiaknak küldött üzenetében egyértelműen kijelentette, hogy azonnal el kell hagyniuk Ukrajnát.

„Nem mintha egy terrorszervezettel lenne dolgunk. A világ egyik legnagyobb hadseregével állunk szemben. Ez egy egészen más helyzet, és a dolgok gyorsan megőrülhetnek” – mondta.Arra a kérdésre, hogy milyen forgatókönyv alapján küldhet csapatokat Ukrajnába az országból menekülő amerikaiak megmentésére, Biden azt mondta, ez soha semmilyen körülmények között nem fog megtörténni.

„Nincs. Ez egy világháború, amikor az amerikaiak és Oroszország lőni kezdenek egymásra” – mondta. – Egészen más világban élünk, mint valaha.

Az elnök nyilatkozata egybeesett az Egyesült Államok külügyminisztériuma által közzétett új figyelmeztetéssel, amely azt mondta az amerikai állampolgároknak, hogy ne utazzanak Ukrajnába „az orosz katonai akció és a Covid-19 fokozott fenyegetettsége miatt”.

Biden figyelmeztetésére Oroszországot azzal vádolják, hogy több mint 100 000 katonát helyez el Ukrajnával közös határa közelében, néhányan pedig úgy vélik, hogy ez a közelgő katonai betörés jele. Ezt az állítást a Kreml többször is cáfolta, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is lekicsinyelte.

A múlt hónapban az Egyesült Államok „nagy óvatosságból” evakuálta ukrajnai nagykövetségéről a nem alapvető személyzetet .

„A döntést azért hoztuk meg, mert jelenleg Vlagyimir Putyin és Oroszország olyan katonai erőt épített ki a határon, hogy bármelyik nap akcióba léphet” – magyarázta. Ezt a lépést az ukrán hatóságok gyorsan elítélték, és elutasították a közelgő háború gondolatát.

RT.com

Ajánlott Cikkek