Hírek

Biden újabb terve Urkajna lerohanására

Joe Biden amerikai elnök immár annyiféle tervet, támadási időpontot dobott be a köztudatba, hogy az orosz stratégáknak csak az a feladatuk, hogy kiválasszák, melyiket alkalmazzák Ukrajna lerohanására. Persze, ha meg akarnak indulni…

Borítóképen: Joe Biden, az Egyesült Államok korábbi alelnöke beszél a 2019-es Iowa Federation of Labour Convention résztvevőivel, amelynek az AFL-CIO adott otthont a Prairie Meadows Hotelben, Altoonában, Iowában (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Gage Skidmore , Peoria, AZ, Amerikai Egyesült Államok, licenc: CC BY-SA 2.0)

De azt mondják, hogy nem tesznek ilyet, de még csak terv sincs rá. Egyébként a legújabb verzió az, hogy – ellentétben a korábbi feltételezésekkel, miszerint az oroszok kerülik a sok emberáldozattal járó nagyvárosok támadását, inkább csak a létfontosságú infrastruktúrát támadják – egyenesen Kijevre támad az orosz armada, ahol 2,8-3 millió ember él.

Lehet, hogy azok a bizonyos oligarchák nem teljesen üres géppel távoztak, és a pénz, meg a különböző más értékek majd jól jönnek nyugaton… De komolyra fordítva a szót (már amennyire ezt komolyan lehet venni…), Biden azt is elmondta újfent, hogy az orosz katonák száma immár 190.000 az ukrán határ közelében.

Azt is kifejtette, hogy az orosz támadás kizárná diplomáciai megoldás lehetőségét, és újabb időponttal is előrukkolt!

„Okkal feltételezhetjük, hogy az orosz erők a következő héten, a következő napokban megtámadják Ukrajnát.”

Volt már ilyen… teljesen hiteltelen a pali, hagyjuk is. Véleményünk szerint egyébként most abba az irányba haladnak a dolgok, hogy a 2014-eshez hasonló harcok lesznek a szakadárok és az ukrán katonai erők között. És itt nyer értelmet az, hogy a Nyugat miért húzta eddig az időt;

Feltételezhető, hogy ennyi idő kellett ahhoz, hogy az ukrán katonai képességeket felfejlesszék arra a szintre, hogy jó eséllyel legyőzze a szakadárokat.

A nagy kérdés csak az, hogy Oroszország mivel támogatja meg a szakadárokat, hiszen ne feledjük, hogy gyakorlatilag senki nem ellenőrzi a határt… Ja, ott az EBESZ? Ugyan már!

Ajánlott Cikkek