Hírek

Bild: Ő képviseli Németországot a világban, Mi: Van is baj…

Igen, Annalena Baerbock-kal készített interjút a Bild, amit olvasva néha alig hittünk a szemünknek, de ez van; ma már – tisztelet a kivételnek! – lelkes (és lelketlen) amatőrök kerülnek felelős pozíciókba, ajol képtelenek értékelhető teljesítményt nyújtani, ezzel pedig komoly károkat okoznak – Németország esetében egész Európának!

Borítóképen: Annalena Baerbock német külügyminiszter, harcos zöldpárti, és fegyverszállításpárti politikus a német Bundestag plenáris ülése 2019. május 9-én Berlinben (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Olaf Kosinsky, licenc: CC BY-SA 3.0 DE) A kép illusztráció

Baerbock képes volt azt mondani az atomerőművek esetleges újraindításával kapcsolatban, hogy „A kihívás a gázellátás. – És ezért nem az atomenergia a megoldás.”

Itt kezdődnek a bajok! Ha már a problémát sem sikerül detektálni, akkor nyilván nem lesz értelmes megoldás sem!

A valós probléma az energia-hiány, és a téli hideg! Vajon kit fog érdekelni, hogy miért nincs fűtés, vagy miért áll le a gyár, azért, mert gáz nincs, vagy mert nem indították újra az atomerőműveket?

Nem, ez senkit nem érdekel, ahogy az ellen sem ágál mostanság az a dührohamos kislány, hogy az LNG-nél sokkal nagyobb szennyező nincs, hacsak nem a Kolumbiából (!) Németországba szállított szén, amit viszont vígan égetnek majd el!

Miért nem kérdezi meg senki a német külügyminisztert, hogy Zöld-párti politikusként miért épen a legszennyezőbb megoldást választják a gáz helyett?

Ráadásul az atomenergia fenntarthatónak minősül, és még abban is segít, hogy az egyébként igen ambiciózus (ám soha be nem tartott…) német kibocsátáscsökkentést elérjék!

Erről ennyit… Az inkompetencia kikönyököl a német külügyminiszter mondataiból. Jöjjön hát a következő fogalmatlanság!

Putyin orosz elnök, Raisi iráni elnök és Erdogan török elnök közös fotójáról is megkérdezték Annalena Baerbock véleményét, aki így válaszolt:

„Az a tény, hogy a török ​​elnök szerepel ezen a képen, enyhén szólva is kihívás.” A NATO-tag Törökország hatalmas katonai támogatást nyújt Ukrajnának. Baerbock így folytatja: „Ezért számomra ez a fotó több mint érthetetlen, különösen egy NATO-tag szemszögéből.” -írja a Bild.

Tipikus felsőbbrendű megnyilvánulás, ami egyenesen belevezet a saját csapdájába… Baerbock az ősember reakcióját mutatja; amit nem ért, attól fél. Igen ám, de az ősember előbb-utóbb legyőzte félelmét, és megismerte a tüzet, a kereket, primitív szerszámokat készített, és amitől azelőtt félt, a maga javára fordította. Ezt a Nyugat most tökéletesen fordítva csinálja; amit nem ismer, attól egyre jobban fél, de a megismerés helyett meg akarja semmisíteni.

Képzeljük el, hogy járt volna az ősember, ha elhatározza, hogy legyőzi inkább a villámot, mintsem az általa keltett tüzet hasznosítsa…

Csak súgjuk, mert ha ordítanánk sem találna értő fülekre Nyugaton, régen megdőlt a demokrácia = gazdasági növekedés, az meg sosem volt igaz, de népszerű hazugság, hogy liberalizmus = demokrácia, és nem olyan régen megdőlt a Nyugat megingathatatlannak tartott hatalma is…

Az pedig, hogy a gazdasági együttműködés és a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést éppen egy európai állam külügyminisztere nem érti, az mindennél jobb magyarázat arra, hogy miért tart most ott, ahol az Európai Unió.

Az egekbe szökő energiaárakról is valami oltári nagy baromság jut eszébe Baerbock-nak, de mit is várhatnánk?

A magas energiaárak miatt társadalmi feszültségektől az mondja, hogy „Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy társadalomként összetartsunk” – majd hozzáteszi –„Ezért is fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben gondoljunk a szociális támogatásra, és (…) előrelátóan kalkuláljunk a különböző forgatókönyvekkel”

Összetartsunk??? A Zöldek – a baloldal hatékony támogatásával – lerántották magukkal a társadalmat azzal, hogy idióta energia-politikát erőltettek Németországra, most meg összetartásról beszélnek?

Szétverik, majd megpróbálják összetartani – ennek aztán van húzása!

Forgatókönyvek… Egyetlen forgatókönyv van; Putyin addig forgatja bennetek a kést, amíg el nem éri, hogy visszalépjetek a szankcióktól, vagy amíg el nem véreztek. Ez nem világos a német külügyminiszternek?

Furcsa világban élünk, ahol minden megtörténhet, meg annak ellenkezője is, mert olyanok irányítják a világot, akik valamilyen videójátéknak képzelik a politikát, és nem úgy kezelik, hogy milliók sorsa függ döntéseiktől.

És az a baj, hogy joggal érzik ezt, mert több életük van; olyan nincs, hogy bukott politikus, valahogy mindig kidobja a csatorna ugyanazokat az arcokat – és ez sajnos már nálunk is így van… A 2010 előtti bal-fék bohócok ugyanúgy jól eléldegélnek a pénzünkből, mint akiket azóta kineveltek!

Ajánlott Cikkek