Magyarság Tájak/korok Történelem

Boldog születésnapot! 100 éves a Zsuzsi gőzmozdony!

Az 1923-ban gyártott Zsuzsi gőzmozdony a 100. életévébe lép, míg a Zsuzsi Erdei Vasút – Magyarország legrégebbi keskeny nyomközű erdei kisvasútja – idén tölti be 141. életévét. A kettős évforduló alkalmából egésznapos család- és gyermekközpontú programokkal várják az érdeklődőket két helyszínen is.

Borítóképen: Zsuzsi gőzös

A programok:

A kisvasút kiinduló állomásán (Debrecen, Ruyter u. 1 sz.) július 16-án, reggel 9 órakor táblaavatással veszi kezdetét az ünnepség. A változatos programok között szerepel tánciskolai-, vívó-, rendőrkutyás-, és madárbemutató is, kézműves foglalkozás és koncert, lesz magyarnépmese-kvíz és ünnepi tortafelszelés, továbbá a Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár fegyverzeti bemutatóval és akadálypályával is várja az érdeklődőket. Az ünnepi program 15.30-ig tart. Jegyárak és további információ a programokról a Zsuzsi honlapján.

A születésnapi ünnepség részeként a Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utcai kiindulóállomásán két kiállítás is megtekinthető: egy kisvasút-történeti kiállítás Molnár Mihály ZsEV vasútüzem-vezető gyűjteményéből, illetve a Természettár Sün és a Mókus című tárlata. A Természet Háza konferenciatermében kisvasúti terepasztal-bemutatót is megtekinthetnek a látogatók.

Ajánlott Cikkek