Jégkorong Magyarság Nagyjaink Sport

Boldog Születésnapot Szuper Levente!

Szuper Levente (Budapest, 1980. június 11. –) magyar jégkorongozó, kapus, aki az első magyar játékos volt, akit az NHL (National Hockey League) csapata szerződtetett. Karrierje során jelentős sikereket ért el mind a klub- mind a válogatott szinten.

A magyar jégkorong-válogatottban Szuper Levente 98 alkalommal lépett jégre. Ezáltal hosszú időn keresztül a válogatott megbízható kapusa volt, és jelentős szerepet játszott a csapat sikereiben.

2008-ban tagja volt annak a magyar válogatottnak, amely megnyerte a szapporói Divízió I-es jégkorong-világbajnokságot. Ez az eredmény lehetővé tette a magyar csapatnak, hogy feljusson a felsőbb osztályba, az A csoportba.

Ezenkívül részt vett a 2009-es A csoportos jégkorong-világbajnokságon is, ahol a magyar válogatott az elit mezőnyben szerepelt. Ez egy fontos mérföldkő volt a magyar jégkorong történetében, és Szuper Levente hozzájárult ehhez a sikerhez.

Szuper Levente pályafutása során jelentős teljesítményt nyújtott, és kiemelkedő kapusként ismert volt. Az NHL szerződtetése példaértékű volt, és megnyitotta az utat más magyar játékosok előtt is, akik azóta is külföldi top-ligákban játszanak. Szuper Levente jelentős mértékben hozzájárult a magyar jégkorong népszerűségének és fejlődésének a növekedéséhez.

Ajánlott Cikkek