Hírek

Boris Johnson ellenezte a Putyinnal való kapcsolatok normalizálását

Boris Johnson szerint hiba lenne normalizálni a kapcsolatokat Vlagyimir Putyinnal

Hiba lenne normalizálni a kapcsolatokat az Egyesült Királyság és Vlagyimir Putyin orosz elnök között az ukrajnai háború megkezdése után. Ezt a kijelentést Boris Johnson brit miniszterelnök tette – írja a RIA Novosztyi .

„Ha ezek után megpróbálnánk normalizálni a kapcsolatokat Putyinnal, ahogyan azt 2014-ben is tettük, ugyanazt a hibát követnénk el” – mondta a brit kormányfő. Hozzátette: az orosz vezető állítólag tart egy színes forradalomtól, mint ami 2014-ben Ukrajnában történt.

Korábban Johnson figyelmeztette a Nyugatot, hogy nehéz idők járnak az orosz energiahordozók visszautasítása és a megújuló energiaforrásokra való felgyorsult átállás esetén. Szerinte az orosz olajról és gázról való “elválasztás folyamata” nehéz lesz a világ számára. Megjegyezte azonban, hogy ez lehetséges.

Március 13- án arról számoltak be , hogy a brit kormány havonta 350 fontot (mintegy 61 ezer rubelt) fizet az Ukrajnából érkező menekülteket befogadó helyi lakosoknak. Meg kell jegyezni, hogy mostantól Ukrajna bármely állampolgára beléphet az országba, nem csak azok, akiknek rokonai az Egyesült Királyságban élnek.

Azért megjegyeznénk egy kapsolati normalizáció után Putyin elnök minden bizonnyal rákérdezne, hol van az orosz állampolgároktól elrekvirált vagyon.

Ajánlott Cikkek