Hírek

Boris Johnson „fantasztikus” vonatozása Kijevbe

Boris Johnson brit miniszterelnök titokban április 9- én Kijevbe érkezett megbeszélésre Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, miután vonattal elérte Ukrajna fővárosát Lengyelországból.

Borítóképen: Boris Johnson, 2017. szeptember 8 (forrás: Boris Johnson via commons.wikimedia.org, szerző: EU2017EE észt elnökség, licenc: CC BY 2.0)

Az újságírók sem tudtak Johnson kijevi látogatásáról. A brit kormányfő és Zelenszkij megbeszélése után egy videó jelent meg a hálózaton, ahol Johnson azt mondta, hogy egy „fantasztikus” ukrán vonaton utazik.

Az ukrán vezető a találkozót követően elmondta, hogy Johnson nagyon konkrétan válaszolt az ukrán részről feltett kérdésekre. Zelenszkij azt is elmondta, hogy a britek készek pártfogolni Kijev helyreállítását.

Boris Johnson brit miniszterelnök Ukrajnába látogatott vonattal

Nagy-Britannia miniszterelnöke április 8-án ígéretet tett arra, hogy újabb 130 millió dollár értékű fegyvert küld Kijevbe. Emellett azt mondta, hogy Ukrajnát Starstreak légvédelmi rakétákkal látja el, amelyek szerinte háromszoros hangsebességgel repülnek.

Starstreak: Brit légvédelmi rakéta orosz helikopter megsemmisítésére

Ajánlott Cikkek