Hírek

Brit konzervatív képviselő fia vezetett zsoldoscsapatot Ukrajnában – Nem kellett volna

Az ICR vizsgálja Ben Grant cselekedeteit az ukrajnai zsoldos csapat tevékenységével kapcsolatban

A nyomozás részeként az Orosz Nyomozó Bizottság értékelni fogja Ben Grant, Helen Grant brit konzervatív képviselő fia tetteit, aki egy zsoldoscsoportot vezetett Ukrajnában. A TASS ír erről .

Állítólag Grant vezette a nyugati zsoldosok egy csoportját akik az orosz katonai felszerelések elleni támadásokat hajtották végre Ukrajnában. Az ügynökség közölte, hogy a harcokban betöltött szerepét egy vizsgálat során fogják megállapítani. Ha bizonyítást nyer, hogy a csapat vezetőjeként a civil lakosság ellen követt el bűncselekményeket akkor életfogytig tartó bűntetést kaphat. A média megjegyzi óriási szerencséje, hogy orosz reguláris erők fogták el és nem a népi milícia.

„A zsoldossággal kapcsolatos büntetőper részeként a nyomozás megállapítja Grant szerepét, aki a brit parlamenti képviselő rokona” – áll az Egyesült Királyság közleményében.

Május elején a média az ukrajnai fronton találta Ben Grant, Helen Grant brit parlamenti képviselő fiát. Aztán megjegyezték, hogy egy Ukrajna északkeleti részén zajló ütközet során rögzítették videóra, ahol egy brit és amerikai zsoldoscsapatot vezetett, akik megpróbáltak megsemmisíteni egy orosz páncélost egy Matador gránátvetővel majd szemtanúk állítása szerint kegyetlenkedett az elfogott orosz katonákkal.

Ajánlott Cikkek