Hírek

Brüsszel aggódik!

Szegény brüsszeli aktakukacok, olyan veszélyt éreznek, ami rájuk nézve komoly veszélyt jelent! Van egy induló a francia elnökválasztás második fordulójában, akire rászabadították az OLAF-ot (immár másodszor, hiszen ezt 2017-ben is eljátszották!), most pedig krokodilkönnyektől felázott arccal azt mondják, vége az Uniónak, ha Le Pen nyer.

Borítóképen: Marine Le Pen (forrás: flickr.com via commons.wikimedia.org, szerző: Antoine Bayet, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

Pedig nem lenne vége, csak az ő egzisztenciájuk sínylené meg a dolgot, mert például lehet, hogy egy idő után kidobnák az Európai Egyesült Államok nevű uniós munkacsoportot, és foglalkozni kellene olyan súlyos kérdésekkel, mint a menekültügy, na meg például az őshonos kisebbségek problémája. Ez utóbbi létezését mintha ukrán mintára (vagy épp utóbbiak másolták az Uniót?) tagadnák is…

És az is megtörténhetne, hogy a BLM, meg az LMBTQ aktivisták álproblémái helyett mondjuk azzal kellene szöszölni, hogy az aktuális ukrán elnököt, vagy román, netán szlovák miniszterelnököt kellene megkérdezni arról, hogy miért terrorizálják a magyarokat!

Na de nézzük, hogy mit mondanak az aggódó brüsszeliták! A BBC cikkéből idézünk pár gondolatot.

  • Marine Le Pen szerintük megkérdőjelezi az unió működésének néhány fő alapelvét.
  • Csökkentené a második legnagyobb nettó befizetőnek számító Franciaország pénzügyi hozzájárulását.
  • Állást foglalna a schengeni határok szigorítása mellett.
  • Országában pedig népszavazást rendezne az “ellenőrizetlen” migráció beszüntetéséről.

Van ugyan még más is, de elég csak ez a négy „tétel” is. Az első egy állítás – természetesen itt sem indokkal alátámasztva… -, de az az ismerős vád ez, hogy Le Pen ragaszkodik a nemzetek Európájához, szemben az Európai Egyesült Államok rémálmával.

A nettó befizetés csökkentése? Ha igaz, hogy a franciák a legnagyobb nettó befizetők, akkor jogos a kérdés, hogy miért nem a legnagyobb gazdasággal rendelkező németek? Talán mert az Unió vezetésében ők viszik a prímet? Ki tudja…

Az nagyon durva ám, hogy egy határt megerősítenek! Szinte hihetetlen, de Brüsszelben a határ nem létezik valójában, csak akkor azt nem értjük, minek egyáltalán akár fogalmi szinten is használni a „schengeni határ” kifejezést! Persze, tudjuk, jön a munkaerő… Igen, a Franciaországba érkezők mindössze 17%-a jön munkavállalási céllal!

Nos, az idézőjel annyit akar kifejezni az ellenőrizetlen migráció esetében, mert Brüsszelben úgy tudják, hogy ellenőrzött a migráció. Igen, ez primer módon így is van, de a ma fennálló szabályok éppen a migráció kaotikus voltát hivatott biztosítani, így valójában ellenőrzöttnek semmiképpen nem tekinthető!

Nos, ennyit Brüsszel aggodalmairól. Az alapprobléma persze mindössze annyi, hogy Le Pen nem egy „haladó”, balos, vagy zöld politikus, hanem jobboldali. És attól meg úgy félnek, mint ördög a szentelvítől!

Ajánlott Cikkek