Hírek

„Bucsa hentese”: A parancsnok, aki az orosz erőket vezette a lemészárolt városban

A brit Mirror megnevezte a parancsnokot, illetve képet is közölt róla cikkében, azzal az állítással, hogy ő vezette az orosz csapatokat, melyek az ukránok és a nyugati média szerint népirtást követtek el. Az oroszok ezzel szemben az ukránokat vádolják rakéta támadással (miután elhagyták a város az orosz erők), illetve azzal, hogy az egészet csak megrendezték, és erről állítólag bizonyítékokkal rendelkeznek.

Borítóképen: A Kijev elleni orosz offenzíva, Bucsa Kijevtől észak-nyugatra (forrás: Az Ukrajna elleni 2022-es orosz invázió származéka.svg via commons.wikimedia.org, szerző: LLs, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Nem tudni, hogy hol lehet az igazság, de az mindenesetre tény, hogy ez ENSZ Biztonsági Tanácsa a mai nap folyamán tárgyalja az ukránok és a nyugati országok által népirtásként leírt tragédiát.

Kijevi hírszerzési források Azatbek Omurbekov alezredest – aki a régiót megszálló 64. önálló motoros lövészdandárt vezeti – nevezték meg a térség parancsnokának.

Egyre több bizonyíték utal arra, hogy Bucsában a helyi nőket és gyerekeket megerőszakolták és barbár módon lelőtték őket, és egyre valószínűbb a felelősségre vonás a Vlagyimir Putyin erői által elkövetett atrocitások miatti – írja a Mirror.

Ez lesz Zelenszkij első beszéde a Biztonsági Tanácsban, amelynek elnöki tisztét az Egyesült Királyság tölti be, és tagjai között szerepel Oroszország és Kína is. Az ukrán vezető “igazi népirtás” elkövetésével vádolta Moszkvát, mivel láthatóan könnyivel küzdött, amikor katonái mellett és golyóálló mellényt viselve a helyszínen nyilatkozott.

Nem tudni, mi lesz a Biztonsági Tanács döntése, de az biztos, hogy bármit is döntsenek a jelen lévő országok, valamelyik érintett fél biztosan megkérdőjelezi annak igazságát!

Ajánlott Cikkek