Felvidék Hírek Vélemény-cikkeink

Bugár Béla: Vadásznak rám!

Meglepő kijelentést tett Bugár Béla, a Most-Híd korábbi elnöke. Azt állítja, hogy hogy célzottan keresik a személyére nézve terhelő információkat. Nem tudjuk, mi van az ügy mögött, de van pár olyan tény, ami miatt nagyon is lehetséges, hogy a kijelentésben semmi túlzás nincs. És igazán kivetnivaló sem lenne, de Bugár azt állítja, hogy személyesen hallotta a bűnüldöző szervekhez közelállótól, hogy „Valamit találni kell Bugárra, és aztán teátrálisan be kell vinni.”

Nézzünk egy pár tényt, ami miatt a nyomozó szerveknek lehet okuk a személye elleni vizsgálatra. Persze azt nem tudjuk – és az ártatlanság vélelmét is fenntartjuk -, hogy mi lehet az oka, amiért ilyen élesben megy ellene a vizsgálódás, de tény, hogy a ’90-től aktív politikus életében voltak olyan periódusok, amikor bizony északi szomszédunknál gyaníthatóan nem az állam, hanem az államot a kezében tartó maffia irányított.

Márpedig ő azokban az időkben kormánytag volt, és ez bizony azt jelentheti, hogy – ismerve az utóbbi időszak letartóztatásait, és gyanús öngyilkossági esetet is… – van miért tisztáznia magát. Nem állítjuk egy pillanatig sem, hogy bármi köze is lehetett az akkoriban elharapódzó bűnügyi eseteknek, és a Fico kormányban már nem is töltött be pozíciót, sőt akkora már a parlamenti elnöki pozícióját is elvesztette, de azt látni kell, hogy nagy a baj!

Ne nem Bugár Bélával, van baj, azt majd tisztázza, hanem azzal van a baj, amit mondott, és azzal, hogy ennek igazságtartalmát se nem tudjuk, se nem akarjuk megkérdőjelezni! Nem akarjuk, mert bennünk is él a gyanú, hogy a mostani letartóztatások valójában csak annyit jelentenek, hogy új keresztapa került a klán élére, és nem tudjuk, mert természetesen se pro, se kontra nincsenek megdönthetetlen információink!

Véleményünk viszont van! A Bugár elleni nyomozás jól mutatja – ahogy Bugár állítja -, hogy a mostani kormány tevékenysége nem a kormányzásról, hanem a leszámolásról szól. Figyelem, a leszámolás szót használta, és nem az igazság nevében véghez vitt cselekedeteket, vagy éppen a bűnözés felszámolását! A leszámolás azt jelenti, hogy a helyzet nem változott, a (kormány)politika ma is erősen fertőzött az alvilági alakok tevékenységétől.

Persze ezt mind tudtuk, de az mégis meglepő, hogy ha valaki, aki hozzá lehet szokva ahhoz, hogy a figyelem középpontjában van, és balról is, meg jobbról is támadják, egyszer csak úgy gondolja, hogy fel kell szólalnia az ügyben! Nagyon úgy néz ki, hogy a félelem vette arra, hogy kiálljon a nyilvánosság elé, hiszen ugye azt láttuk, hogy akit letartóztatnak, nem feltétlen van biztonságban arrafelé…

Sajnos ott tartunk, hogy egyre csak elmérgesedik ez a helyzet, közben pedig oltás helyett tesztelnek, kormányzás helyett leszámolnak, és a magyar lakosság – együtt a többi nemzetiséggel – szenvedi meg azt a politikai ámokfutást, ami ma megy északi szomszédunknál. Nem érettek meg arra, hogy országot vezessenek…

Ajánlott Cikkek