Felvidék Hírek Mások írták

Bukik a tót kormány?

Matovič tegnapi posztját olvasva az az ember érzése, hogy közel a vég(e).

Röviden összefoglalva: 

Szokásos módon kiosztja a liberálisok fúrógépét, Sulíkot. 

Újra elmondja, mennyire bosszúéhes és, hogy semmi más nem érdekli, csak az ő kicsinálása.

A felette aratott győzelem. Legyen az akármennyire pürhoszi.

Matovič ezen mondataival nem igazán tudok vitába szállni.

De, amint mondani szokás, a vásár kettőn áll. Hiszen az is biztos, hogy az ő, efféle helyzetelemzései sem segítik a megbékélést.

Mindenesetre a posztját a jelenlegi pénzügyminiszter egy olyan mondattal zárja, amely arra enged következtetni (legalábbis engem), hogy Matovič már érdemben nem tudja befolyásolni a történéseket.

Feladta.

Szerintem ezt támasztja alá Heger, az eddigi teszetosza semmitmondása után zavaróan tesztoszterondús kommunikációja is, amikor magát erős és a főnökét is megregulázni képes kormányfőnek állítja be.

Ezek szerint szinte biztosan egyezségre jutott Sulíkkal, aki ígérete szerint már nem fogja obstruálni a törvényhozás munkáját, viszont ezért Matovič fejét a parlamentben rituálisan karóra kivánja húzni a Fico-Pellegrini-Uhrík kétes trióval segédletével.

Ennek a forgatókönyvnek adott zöld utat izmozó, matovičellenes megnyilatkozásával a kormányfő.

Sulík ezek után majd szépen visszasomfordál a kormányzati négyesfogatba, mintha mise történt volna.

Pedig, de! Nagyon is más lesz ezután minden.

Na nem a kormányon belül. Ott marad a kellemetlen szagú és utóízű egymásra mutogatás, a durva kiszorítósdi és a már megszokott világnézeti harc.

Ott már nincs mit elrontani.

De ezen fejlemény az OĽaNO-ra nézve végzetes lehet.

Heger pártbéli főnökével szembeni befeszülése és behódolaása Sulíknak egyértelműen azt vetíti előre, hogy közte és Matovič között olyan ádáz front nyílik ezzel, amely a pártjuk végét jelentheti.

A pártszakadás (szerintem) borítékolható.

Az OĽaNO vagy teljesen megszűnik, amint az elnöke távozik és új konzervatív jobboldali pártot alapít, vagy marad, de akkor Heger és követői távoznak a pártból.

Ami egy megtépázott hitelű, a támogatói bázisának nagy részét elvesztett párt esetében, akár a bejutási küszöb alá szorulást is jelentheti.

A vég elkezdődött. 

piros7.es

Ajánlott Cikkek