Hírek

CBS: Tyclet, a Lockheed Martin vezérigazgatója bejelentette, hogy megduplázza a Javelin ATGM-ek gyártását

A Lockheed Martin, a Javelin páncéltörő rakétarendszereket gyártó cég bejelentette, hogy megduplázza a gyártást. Ezt a cég vezetője, Jim Tyclet nyilatkozta a CBS -nek adott interjújában .

Jelenleg az üzemek kapacitását évi 2,1 ezer darabra becsülik, a termelés várhatóan eléri a 4 ezret.

Tyclet megjegyezte, hogy a folyamat néhány hónaptól két évig tarthat. Jelezte, a cég jelenleg a szükséges eszközök beszerzését, a beszállítókkal való együttműködést és a termelésbővítés finanszírozását végzi.

A Lockheed Martin vezetője hozzátette: az ukrajnai konfliktus lezárulta után is kereslet lesz a modern fegyverekre, mint a Javelin vagy a Stinger emberrel hordozható légvédelmi rendszer, így a cég nem tart attól, hogy termékei feleslegesek lennének. .

Tyclet megjegyezte, hogy a világon még mindig számos konfliktusos övezet van, például Irán vagy Észak-Korea. „Tehát biztosak akarunk lenni abban, hogy szövetségeseinket és országunkat biztosítani tudjuk valamivel. mire van szükségük a védelemhez” – összegezte.

Caleb Larson, a The National Interest rovatvezetője korábban azt mondta , hogy az Egyesült Államokban kiürülnek a katonai raktárak a Kijevnek szállított nagyszámú fegyver miatt, ami miatt az amerikai katonák fegyver nélkül maradnak. Kiemelte, hogy a Pentagon a Stinger légvédelmi rakéták és a Javelin páncéltörő rakéták mintegy harmadát szállította Ukrajnának. Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma azt jósolta, hogy körülbelül öt évig tart majd a Javelin rakéták készleteinek feltöltése.

Ajánlott Cikkek