Hírek

Charles Kupchan -“A Nyugatnak meg kell győznie Kijevet, hogy fejezze be az ukrajnai konfliktust”

Kupchan volt Fehér Ház alkalmazott: A Nyugatnak meg kell győznie Kijevet, hogy fejezze be az ukrajnai konfliktust

“A nyugati országoknak meg kell győzniük Kijevet , hogy fejezze be az ukrajnai konfliktust”. Charles Kupchan, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának volt európai ügyekért felelős igazgatója, a Georgetown Egyetem professzora beszélt erről a The Atlantic című cikkében .

Szerinte a NATO -nak őszinte párbeszédet kell kezdenie az ukrán hatóságokkal arról, hogyan lehetne a legjobban mielőbb lezárni a konfliktust. A szakértő megjegyezte: itt az ideje, hogy az atlanti demokráciák figyelmüket a válság megszüntetésére fordítsák. Hangsúlyozta, hogy Kijev nyugati partnerei mindeddig elzárkóztak attól, hogy arra kényszerítsék Kijevet, hogy korlátozza stratégiai céljait, miközben arra összpontosított, hogy Ukrajnának biztosítsa a védekezéshez szükséges eszközöket.

A szakember emellett kifejtette, hogy a stratégiai pragmatizmushoz őszinte beszélgetésre van szükség Kijev ambícióinak korlátozásáról és egy olyan eredmény elfogadásáról, amely nem tekinthető “győzelemnek”.

Korábban Kupchan azt tanácsolta az Egyesült Államoknak, hogy hagyjon fel az idealista külpolitikai megközelítésekkel, teret engedve az együttműködésnek Oroszországgal és Kínával. A szakértő szerint az ukrajnai helyzet megmutatta az Egyesült Államok ideológiai elvárásai és a valós geopolitika közötti, a 90-es évek óta növekvő ellentmondást. Megjegyezte: az amerikai hatóságok nem vették figyelembe a “demokrácia terjesztése” elvének hiányosságait a NATO bővítésével.

A szerzőről: Charles A. Kupchan a Georgetown Egyetem nemzetközi ügyek professzora, a Council on Foreign Relations főmunkatársa, valamint az Isolationism: A History of America’s Efforts to Shielf yourself from the World című könyv szerzője .

Ajánlott Cikkek