Hírek

Civil járművek előtt is nyitva az út a Donbászból Mariupolon keresztül a Krímbe

Volodimir Rogov , a Zaporozsje régió katonai-polgári közigazgatásának főtanácsának tagja bejelentette, hogy a Donbasz és a Krím közötti útvonal Mariupolon , Melitopolon és Hersonon keresztül elérhetővé vált a polgári járművek számára. Elmondta ezt a TASS -nak .

Megjegyezte, hogy ez az útvonal nem csak katonai szállításra alkalmas. „Személy szerint én már utaztam Hersonból Melitopolon keresztül Berdjanszkba , Mariupolba, Novoazovszkba . Novoazovszkon keresztül mentem Oroszországba” – nyilatkozta a Zaporizzsja Regionális Államigazgatás egyik tagja az ügynökséggel.

Rogov ugyanakkor figyelmeztetett, hogy sokan vannak, akik ezt az útvonalat szeretnék használni. Ebben a tekintetben sorok várhatóak majd a határon, mivel nem ekkora forgalomra tervezték.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban azt mondta , hogy az orosz védelmi minisztérium és az Orosz Vasutak minden szükséges feltételt megteremtettek a vasúti forgalom mielőbbi újraindításához Oroszország, Donbasz, Ukrajna és a Krím közötti hat szakaszon.

Ajánlott Cikkek