Hírek

Clinton és kampánycsapata korrupt, állításaik hamisak!

A korrupció tényét az amerikai Szövetségi Választási Bizottság (FEC) büntetése fedte fel, amely arról is rendelkezik, hogy a Demokrata Országos Bizottságot (DNC) 105 dollárt, a Hillary for America kampánycsapatnak pedig 8 ezer dollárt kell fizetnie a választási törvények megsértése miatt. Elég olcsón mérik… Különösen annak tükrében, hogy igen komoly kárt okoztak ezzel politikai riválisuknak, Donald Trump-nak!

Borítóképen: Hillary Clinton az észak-karolinai Durham városában lévő Hillside High School kampánygyűlésén köszönti a támogatókat (forrás: Hillary Clinton via commons.wikimedia.org, szerző: Nathania Johnson, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

A büntetés azért jár, mert Clintonék nem fedték fel, hogy ők finanszírozták 2016-ban a Donald Trump akkori republikánus elnökjelöltről készíttetett, lejáratónak szánt dosszié összeállítását. Márpedig az amerikai törvények szerint minden olyan kampány-költésről részletesen be kell számolni, melyek értéke meghaladja az 1.200 dollárt!

Miért elmulasztották el ezt Clintonék? Az ok nyilvánvaló; a tanulmányt független oknyomozó anyagként mutatták be… Ez szokásos eljárás, láttunk a „független” kiadványokat és tanulmányokat eleget…

Az anyagot egyébként egy Christopher Steele brit hírszerző hozta össze, a trükk pedig mindössze annyi volt, hogy a DNC és a Hillary for America a Perkins Coie ügyvédi irodának fizetett, amely aztán megbízta a Fusion GPS kutatóintézetet, aki aztán felbérelte Steele-t.

De mi ezzel a probléma, ha Donald Trump-ot 2017-ben ennek ellenére is elnökké választották? Igen, komolytalan a kérdés, de elmondjuk azért; elsőként is törvénytelen, de Steele anyagára hivatkozva hallgatta le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) titokban Trumpot és munkatársait, és persze Trump hírnevét csorbították azzal az anyagban található megállapítással, miszerint Trump az orosz hírszerzéssel is együttműködött választási győzelme érdekében!

A Szövetség Választási Bizottság döntését nem hagyta szó nélkül a volt elnök, közleményben reagált:

„Ezt a korrupciót még csak most kezdik feltárni … hová menjek, hogy visszakapjam a reputációmat?”

Ez utóbbi inkább költői kérdés, ugyanis Trump a múlt héten beperelte Hillary Clintont és tucatnyi munkatársát, mert azt állították róla, hogy összejátszott az oroszokkal. Reméljük a bíróságon nem számítják meg a dolgot ilyen olcsón!

Ajánlott Cikkek