Hírek

CNN: Videón az oroszok által elfoglalt területekre vándorlók

A CNN amerikai televíziós csatorna augusztus 6-án mutatott be egy történetet az Ukrajnából az Oroszország által felszabadított területekre távozó ukránokról.

Borítóképen: Menekülés a frontvonalból (forrás: Flickr, szerző: EU Civil Protection and Humanitarian Aid, licenc: CC BY-ND 2.0) A kép illusztráció

Néhányan azt mondták a tévécsatorna riporterének, Nick Robertsonnak, hogy Herszon régióba tartanak, hogy találkozzanak rokonaikkal.

Az újságírót azonban meglepték az ilyen kijelentések, hiszen az ukránok családjukkal utaznak a régióba, sőt házi kedvenceiket is magukkal viszik.

A z oroszok által ellenőrzött területek irányába nemcsak személyautók, hanem teherautók is haladnak. A sofőrök, akikkel Robertsonnak sikerült beszélnie, azt mondták, hogy különféle árukat szállítanak eladásra.

Amint azt a Gazeta.ru megjegyzi, a felvételen az látszik, hogy az összes autó Ukrajna által nem ellenőrzött területek felé tart, és nincs olyan, amely az ellenkező irányba menne.

Nem mondjuk, hogy a riport reprezentatív, azaz nem feltétlen általánosítható, hogy az orosz területek felé haladni a lakosság, biztosan van ellenirányú mozgás is, de érdekes, hogy a filmet éppen a CNN jelentette meg…

Az amerikai sajtóban egyre több olyan hír jelenik meg, ami Ukrajnát inkább negatív színben tünteti fel – szemben az eddigiekkel!

Ajánlott Cikkek