Hírek Vélemény-cikkeink

Csak a szokásos, Románia felől szennyezés érkezik a Szamoson

Megint és megint és megint Románia aki széttárja kezeit amikor szennyeződés érkezik. Elképesztő felelőtlenség és teljes káosz jellemzi ezek szerint a romániai természetvédelmet. A mindent felülíró pénz hatalma látszik ahogy a jutalmul kapott földek kicseit rabolják és szennyezik vizeit. Persze a nemzetközi hatóságok ilyenkor elfordítják fejüket , hiszen csak Magyarországot, és egészséges élhetőségét éri kár és követnek el ellene közvetve bűnöket.

Nehézfémszennyezés érkezik a Szamoson Romániából – tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-t. Közleményük szerint a román fél a Nemzetközi Riasztó Rendszeren (PIAC) keresztül küldött tájékoztatást, miszerint Románia területén bányameddőből származó nehézfémszennyezés érte a Szamost. Az egyelőre ismeretlen összetételű és mennyiségű szennyezés várhatóan szerdán éjfél körül érkezik magyar területre.

Az emberi egészség, illetve a vizek és a természeti környezet megóvása érdekében az OVF főigazgatója elrendelte az Országos Műszaki Irányító Törzs működtetését, melynek célja a védekezési munkálatok összehangolása és vezetése. A vízügyes szakemberek mindaddig folyamatosan látják el a védekezéssel összefüggő feladataikat, amíg az indokolt – áll az OVF közleményében.

forrás:MTI

Ajánlott Cikkek