Hírek Videók

Csak, hogy ilyet is lássunk…

Mert bizony ilyen felvételek – valamiért… – nem igazán jelennek meg a nyugati médiában, és írásban sem igazán lehet nyomát találni, hogy az ukrán erők lakóövezeteket lőnek… Nem, ilyet csakis az oroszok csinálnak, és nem ám azért, mert oda vetik be magukat az ukrán erők, hanem mert direkt a lakosságot támadják. Ja, nem…

Borítóképen: A Mihailovskaya Katonai Tüzérségi Akadémia kadétjainak képzése az orosz tüzérségi tüzérség tüzérségéből (forrás: mil.ru / commons.wikimedia.org, szerző: Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Miért is tennének ilyet, amikor az a cél, hogy majd a lakosság döntsön a hovatartozás sorsáról! Logikus lenne, ha a lebombázott emberek az Oroszországhoz való csatlakozás, vagy éppen egy saját (nép)köztársaság mellett tennék le voksukat?

Ugye, ugye, nem kell minden marhaságot elhinni, mert még a végén az ember a laposföld-hívők táborában találja megát… De nézzük a konkrét esetet, és nézzük a videót!

Tegnap este Donyeck ismét heves ágyúzás alá került. Szombaton az ukrán fegyveres alakulatok több tucat lövedéket és rakétát indítottak a Grad sorozatvető rakétarendszerből (MLRS) a város különböző részei felé. Az Izvesztyia tudósítója, Danil Jemeljanov bemutatta az ágyúzás következményeit – a megrongálódott házak és autók fémhalommá változtak.

„Öt ember meghalt és 20-an szenvedtek különböző fokú sérüléseket. Lakóépületek is megsemmisültek, több mint egy tucat polgári jármű pusztult el. És mindezek a tegnapi, az ukrán hadsereg által Donyeckben végrehajtott ágyúzás következményei. Ma már nappal is látható a pusztítás mértéke. Hadd emlékeztessek arra, hogy a közelben nincsenek stratégiailag fontos létesítmények vagy katonai bázisok. Ez azt jelenti, hogy szándékosan csaptak le lakóépületekre – civilekre” – mondta a tudósító.

Nos, nem kell ehhez kommentár, a felvételek önmagukért beszélnek.

Ajánlott Cikkek