Hírek

Csak nem? Hunter Biden és az ukrán biolaborok…

Igor Kirillov, az Orosz Fegyveres Erők Sugárzási, Vegyi és Biológiai Védelmi Erőinek vezetője elmondta, hogy a Hunter Biden, Joe Biden jelenlegi amerikai elnök fia által vezetett befektetési alap részt vett az ukrajnai biológiai laboratóriumok finanszírozásában.

Borítóképen: A krími-kongói vérzéses láz (CCHF) vírusrészecskék (sárga) pásztázó elektronmikroszkópos felvétele (forrás: Krími-Kongói Hemorrhagiás Láz (CCHF) vírus via commons.wikimedia.org, szerző: NIAID, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

Elmondása szerint 14 településen 30 ukrán laboratóriumban végeztek teljes körű katonai biológiai tevékenységet. A Honvédelmi Minisztérium is bemutatta ennek a tevékenységnek a sémáját.

„Figyelemre méltó a jelenlegi amerikai vezetéshez közel álló struktúrák, különösen a Hunter Biden vezette Rosemont Seneca befektetési alap részvételére ezen tevékenységek finanszírozásában.”

– montda Kirillov.

A Honvédelmi Minisztérium képviselője elmondta, hogy az Egyesült Államokban tilos a biológiai hatóanyag-tesztelés katonai személyzeten, ezért azt külföldön, kiemelten Ukrajnában végzi a Pentagon. Elmondása szerint ezzel az Egyesült Államok és szövetségesei legalább 16 ezer biológiai mintát exportálhattak Ukrajnából.

Lvovban, Harkovban, Odesszában és Kijevben 4.000 katonától vettek vérmintát a hantavírusok elleni antitestek, 400-tól pedig a krími-kongói láz vírus elleni antitestek kimutatására. Ilyen nagyszabású szűrést alkalmas lenne arra is, hogy olyan biológiai hatóanyagok kiválasztására, amelyek egy adott régió lakosságára a legveszélyesebbek.

Megjegyzik, hogy ugyanakkor nemcsak szövetmintákat és vérszérumot szállítottak külföldre, hanem veszélyes kórokozókat, illetve azok hordozóit is. A Honvédelmi Minisztérium szerint a koronavírus-járványhoz hasonló helyzetet idézhet elő a régióban a kórokozó bioanyagok Ukrajnából Európába terjesztése.

Forrás: news.ru

Ajánlott Cikkek