Hírek Videók

Csapás a kijevi tévétoronyra! Az ukrán csatornák elhallgattak…

Az ukrán belügyminisztérium szóvivője közölte a hírt, miszerint találat érte a kijevi tévétornyot, az adások szünetelnek. Úgy tűnik, hogy az orosz csapatok elkezdik felszámolni azokat az infrastruktúrákat, amelyek a tájékoztatást, tájékozódást szolgálják.

Borítóképen: Bázis adó-vevő állomás (BTS) (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Fsaeed1975, licenc: CC BY 3.0) a kép illusztráció

Ez egy logikus lépés, még akkor is, ha természetesen nem értünk egyet a rombolással, de lássuk be; háború van, aminek megvan a maga sajátos logikája. Bár manapság nem a tévé az a hírforrás, ahonnan elsődlegesen tájékozódik a lakosság, de – miután a katonai kapcsolattartás is ezeken az egységeken fut – számítani lehet rá, hogy más hírközlési csatornákat is kiiktatnak.

Korábban arról kaptunk hírt, hogy Csenihivben szinte minden távközlési szolgáltatás leállt, így arra számítunk, hogy ez következik most Kijevben is. Ez a lépés egyben egy nagyobb támadás előkészítése is lehet, amelyet láthatóan nem sietnek el az oroszok, akik ezúttal úgy tűnik jobban fel akarnak készülni a támadásra.

Akár már az éjszaka, de nagyobb valószínűséggel inkább a holnapi nap folyamán várható egy nagyobb támadás. A korábbi felhívás, ami a lakosság evakuációjára hívja fel Kijevet, szintén erre utal.

Ajánlott Cikkek