Hírek

Csehországban is befagyasztották az oroszországi vállalkozók tőkéjét

A cseh miniszterelnök közölte, hogy a köztársaság befagyasztotta az orosz üzletemberek vagyonát

A cseh hatóságok a szankciópolitika részeként többszáz millió korona értékben zárolták orosz üzletemberek vagyonát. Ezt Petr Fiala cseh miniszterelnök nyilatkozta a Cseh Televízió adásában .

„Az egyik vezető szerepet töltjük be Európában az [Orosz Föderáció elleni] szankciók bevezetésében. Az orosz oligarchák vagyonát több száz millió korona értékben zároltuk” – mondta a cseh kormányfő. Azt is megjegyezte, hogy Prága támogatni fogja a szankcionált oroszországi vállalkozókkal kapcsolatban álló cégeket.

A politikus szerint az embereknek meg kell tartani a fizetésüket és a munkahelyüket. A cseh hatóságok ugyanakkor nem tervezik az orosz üzletemberek cégeink államosítását. Fiala megjegyezte, hogy ez a megközelítés ellentétes a Cseh Köztársaság demokratikus elveivel.

Korábban a Svájc közölte , hogy elrendeli az ország határain belül tárolt összes orosz kriptoeszköz befagyasztását. A korlátozások a szankcionált orosz állampolgárok és vállalkozások digitális tulajdonát érintik. A kormány hangsúlyozta, hogy támogatja az EU álláspontját a Kreml fellépésével kapcsolatban, és igyekszik eleget tenni a Moszkva ellen bevezetett szankcióknak .

Ajánlott Cikkek