Délvidék Foci Hírek Sport

Csodás győzelemmel zárta az évet a Topolya!

A szerb élvonalbeli labdarúgó bajnokság idei utolsó fordulójában a Topolya Nenad Lukic duplájával idegenben nyert a Javor Ivanjica ellen. Az előző, Indijja elleni mérkőzéssel együtt ez a győzelem azt jelenti, hogy a csapat megkezdte a felzárkózást. Egy rossz sorozat végleges lezárásának is tekinthetjük a végjátékban szerzett góllal megnyert mérkőzést, most az a fontos, hogy a játékosok edzőjük elvesztése után talán némileg jobb hangulatban mennek a téli szünetre.

Az első félidőben a legnagyobb helyzet Borko Duronjics előtt adódott, aki egy remek szóló után betört a hazaiak tizenhatosába, s leheletfinom mozdulattal emelte át a kifutó Lazovics kapust, azonban a Jevremovicsnak sikerült az utolsó pillanatban, a gólvonalról mentenie. Habár a labdát egy kicsivel többet birtokolták a hazaiak, a TSC támadásai veszélyesebbek voltak, elsősorban Duronjicsnak köszönhetően, de helyzetbe került Lukics, Milicsevics és Babics is, azonban Lazovics kapus feladata magaslatán állt.

Nenad Lukic

A TSC az 55. percben szerezte meg a vezetést, amikor Duronjics szabadrúgását Luka Lukovics kézzel blokkolta: a jogosan megítélt büntetőt Lukic magabiztosan értékesítette. A csatár a bal sarokba lőtt, Lazovics jobbra vetődött. A kapott gól után egyre veszélyesebb támadásokat vezettek a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye. A 63. percben egy jobb oldali szöglet után a csapatkapitány Piscsevics csúsztatta meg a labdát, a hosszú saroknál Marko Jevtic ugrott a legmagasabbra, és egyenlített.

A hazaiak tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, ugyanis a 80. percben a gólszerző Jevtics megkapta második sárga lapját is, miután szabálytalanul állította meg Djuro Zecet. Az emberelőnyt a 90. percben sikerült kihasználnia a TSC-nek: Zec jobboldali beadását Nenad Lukic becsúszva lőtte a kapu közepébe.

A TSC a győzelemnek köszönhetően huszonhét ponttal zárta az őszi idényt, és feltornázta magát a nyolcadik helyre.

Ajánlott Cikkek