Hírek

Csődbe mehet az Északi Áramlat 2 ? 140 alkalmazottat bocsátottak el

Több mint 140 alkalmazott veszítette el állását, miután Németország határozatlan időre leállította a csővezeték működését.

borítókép : https://www.handelsblatt.com/

A svájci gazdasági miniszter szerint az orosz Északi Áramlat 2 gázvezeték-projekt üzemeltetője kénytelen volt elbocsátani több mint 140 alkalmazottat, a svájci Zugban dolgozó egységből. A cég csődeljárást is fontolgat – jelentette kedden a sajtó.

A létszámleépítésről azután döntöttek, hogy Németország határozatlan időre befagyasztotta a projekt működésétaz ukrajnai háború miatt Oroszországgal szembeni szankciók közepette.

„Megtudtuk, hogy a zugi Északi Áramlat 2 összes alkalmazottját, több mint 140 főt elbocsátottak” – mondta Guy Parmelin gazdasági miniszter az RTS svájci közszolgálati rádiónak adott interjújában hétfőn.

A vezeték üzemeltetője nem kommentálta a helyzetet.

Washington szankcióit a céggel szemben február 23-án vezették be, válaszul arra, hogy Oroszország elismerte a korábban Ukrajnához tartozó donbászi köztársaságok függetlenségét.

A svájci székhelyű Nord Stream 2 AG irányítja az Oroszország és Németország közötti gázvezeték projektet, amelynek célja, hogy további gázellátást biztosítson Európának. A vezeték tavaly augusztusban elkészült, de az engedélyeztetés bürokratikus késedelme miatt nem kezdték meg a gázszállítást.

forrás : reuters.com

Ajánlott Cikkek