Hírek

Csonka András kiakadt saját hülyeségén

Valószínűleg kellett a megjelenés, mert ugye porondon kell lenni… Így Csonka András Instagramjára írt ki egy posztot, miszerint 3.180 forintért vett pár kiflit, meg egy kevéske sonkát.

Borítóképen: Szeletelt pármai sonka (forrás: wikimedia, szerző: Sun Taro, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

Nyilván a „minden sz@r” jegyében született bejegyzésben azt boncolgatja, hogy a négy biokifli (amiről leírja, hogy nem tudja mit is jelenthet ezesetben a „bio”, pedig nem nehéz a megfejtés…) és a pár hártyavékony szelet olasz sonka akkor sem lehet ilyen drága, ha „ha gondolával szállították ide Velencéből a sonkát”.

A hír forrása: 24.hu

Vettük tehát a fáradtságot, hogy megismételjük a vásárlást, méghozzá úgy, hogy 3.180 forint legyen a végösszeg.

Pontosan ennyiért nem tudtunk vásárolni, mert kifejezetten csomagolt sonkát (tehát nem „kimérőset”) kerestünk, de a végeredmény valami teljesen mást adott ki:

  • 4 teljeskiőrlésű kifli 500 forintért,
  • 22,4 dekagramm Serrano sonka 2.680 forintért.
Ezeket vettük – a sonkából nem fér bele az egész, ez itt 30 dkg. de csak 22,4 dkg jött ki a 3.180 forintból a 4 kifli mellett

Igen, biokifli nem volt, de azonos áron van a teljeskiőrlésűvel, és olasz sonka sem volt, de a spanyol is megteszi, hiszen Spanyolország messze van, és a Santa Maria-val sem lehet feltétlen olcsó a szállítás.

Ennyit fizettünk, de a számításoknál a 3.180 forintos “keretet” vettük alapul

Kétségtelen tény, óriási drágulás van, egy pillanatig nem kérdés.

Ugyanakkor a mi vásárlásunk valahogy mégis jobban kiadta… 22,4 deka Serrano sonka, egyenesen Spanyolországból, az bizony nem pár hártyavékony szelet! Miért kaptunk totálisan más eredményt? Ennek sok oka van:

  • Nem kötelező Belpesten lakni (vagy annak ára van…), mi Újpesten vásároltunk.
  • Nem kell megvenni mindenféle marhaságot.
  • Nem a gondolás a hibás, ha valaki úgy vásárol, hogy nem nézi meg, mennyibe kerül, és utána teleokádja közösségi csatornát, hogy „minden sz@r”.

Csak úgy „mellékesen” megjegyezzük, hogy a hazai termékek ára jelentősen kedvezőbb, a jó minőségű hazai sonkából hozzávetőleg fél kilónyit, a gyengébb minőségből pedig még többet tudtunk volna venni! És ebből következik pár dolog…

Ha már valaki annyira környezettudatos, hogy biokiflit vásárol, miért nem annyira környezettudatos, hogy hazai terméket vegyen, aminek a szállítása nagyságrenddel kisebb szennyezést jelent?

Vegyél hazait! Ezzel nem „csak” a magyar termelőket és gyártókat véded, hanem a környeztet is!

Ui:

  • A képen az általunk megvásárolt 30 deka Serrano sonka van, mivel csomagolt árut vettünk, amit nem lehetett – természetesen – kidekázni a vásárlás helyén.
  • Csúcsminőségű termékeket vettünk, de jóval olcsóbban is megoldható lett volna a dolog.

Ajánlott Cikkek