Foci Sport Vélemény Vélemény-cikkeink

DAC – félidei értékelés

A Dunaszerdahely csapata a Szenice elleni győzelemmel zárta az évet. Ez a 2:0 arányú diadal nagyon kellett a magyar csapatnak, hiszen a Pozsonyi rivális máris beelőzött, és van még egy meccse ma este 18:15-ös kezdéssel a Zsolna ellen otthon. Ezúttal nem bánná senki, ha a harmadik helyen álló Zsolna most zárkózna egy kicsit…

Most még nem tudhatjuk, hogy mi lesz a vége ennek a mérkőzésnek, de azt azért meg kell jegyezni, hogy a papírforma a hazaiak győzelmét jósolja. Ezzel pedig úgy zárna második helyen a DAC, hogy lemaradása öt pont lesz. Sajnos, ez több, mint egy meccs, azaz nem elég győzelmet aratni a Pozsony ellen, hibázniuk is kell ahhoz, hogy a végén a tabella élén legyen a DAC.

A cikk írása idején a még nem teljes forduló a 18. forduló

De álljunk csak meg! Ez így nem pontos, hiszen a Felvidéken is három körös rendszerben működik a pontvadászat, így még két meccs vár a DAC-ra a Pozsony ellen! Ez pedig azt jelenti, hogy – minden más feltétel változatlansága mellett – mindkét meccset meg kell nyernie Kalmár Zsoltéknak. Nem lesz egyszerű, de a sport már csak ilyen, küzdelem nélkül eredmény sincs!

És itt kell szólni arról, hogy ebbe a helyzetbe a DAC önmagát kormányozta bele (na meg persze a járványhelyzet, de az sajnos ma az élet része…), ugyanis az eddigi meccseken elszenvedett három vereségből kettő az utóbbi öt meccs „termése”… Az egyik a Szered elleni mérkőzés volt, ahol a hazai csapat játékosa, Lačný Kalmárt inzultálta (ezért kiállították a 69. percben), az eset a vidón látható:

De ez nem volt elég, a mérkőzés után Milos Lačný közösségi oldalára következőket írta ki:

„A DAC-nak Kalmárral együtt éreznie kell, hogy ki van itthon Szlovákiában. Ha nem játszanak a fair play szellemében, akkor megérdemli a vereséget a DAC is, Kalmárral az élen. Nem értem, hogy egy ilyen kiváló játékos, aki a hazáját képviseli, és a DAC-nak és a ligának is ékköve, miért hiányzott belőle a kellő emberiesség abban a pillanatban.”

Figyelem, tehát nem a játék hevében hangzott el a nyíltan magyarellenes szélsőséges nacionalista mondat, miszerint Felvidéken a magyarok csak vendégek, hanem amikor már nem volt pályán… Szép bizonyítvány ez a játékosról, és azokról, akik ilyen gondolatokat táplálnak belé!

Azt nem tudni, hogy mennyire volt ez hatással a DAC játékosaira (pozitívan biztos nem hatott!), de a következő meccs az Aranyosmarót ellen újabb vereséget hozott, majd pedig Rózsahegy ellen is csak egy döntetlenre futotta. Amikor azt írtam, hogy a DAC önmagát kormányozta ebbe a helyzetbe, azt hiszem, nemírtam le pontosan a helyzetet. A fentiekből ugyanis pontosan látszik, hogy a magyar csapaton micsoda nyomás van egy ellenséges politikai közegben.

De minden jó, ha a vége jó, és most a Szenice elleni győzelemmel jó érzésekkel mehet pihenőre a csapat, hogy aztán tavasszal egy komoly meneteléssel versenybe szálljon a bajnoki címért!

HAJRÁ DAC!!!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Ajánlott Cikkek