Felvidék Foci Hírek Sport

DAC: vereség Szereden

Hiába játszott fölényben a DAC, hiába dolgozott ki helyzeteket, egy gólos vereséget szenvedett a Szered vendégeként a Fortuna liga 12. fordulójának bepótolt mérkőzésén. Hideg, fagyos idő várt a két csapatra, a talaj sem kedvezett a látványos játéknak.

Jól kezdett a Szered, a 7. percben Busnja jobboldali beadását Iván Alex küldte nem sokkal mellé. A 13. percben Kalmár szabadrúgása után Ramirez fejelt a kapu elé, de Yakubu kapus védeni tudott. A 20. percben Kalmár Zsolt került helyzetbe, 22 méterről elvégzett szabadrúgását Yakubu védte. A 22. percben Nebyla tört be jobbról a kapu elé, lövését ismét a szeredi kapus védte. Öt perccel később Kalmár beadásából Beskorovainyi fejjel a jobb kapufát találta el. A 29. percben Blackman passza után Nebyla közeli lövését hárította a szeredi kapus. Helyzetek sorát hárította a szerediek hálóőre, a DAC nem tudta bevenni Yakubu kapuját.

Fordulás után hidegzuhanyként jött a hazaiak vezető találata. A 47. percben Iván jobboldali beadását Morong fejjel küldte Jedlička hálójába – 1:0. Az 50. percben ismét remekelt a DAC kapusa, Jedlička ezúttal Lačný fejesét védte bravúrral. A 69. percben megfogyatkoztak a hazaiak. Egy szabálytalanság során a földön maradt a szerediek játékosa, a DAC tovább vezette a támadást, majd a helyzet zárása után Lačný fellökte Kalmár Zsoltot, amiért a szeredi játékos piros lapot kapott. Próbált egyenlíteni a DAC, de a szerediek jól tördelték a játékot. A 83. percben Kalmár lövésénél Yakubu remekelt. A 86. percben a tizenhatos vonalán Ramirez remek lövését Yakubu ujjheggyel szögletre tolta. A rendes játékidő letelte után nyolc percet hosszabbított a játékvezető. A hosszabbításban jóformán egy kapura játszott a DAC.

SKF Szered-FC DAC 1:0 (0:0)

Gólszerző: Morong (47.)Piros lap: Lačný (69.)

Szered: Yakubu – Morong, Michalík, Ba, Mečiar (79. Slaninka) – Adekuoroye, Tatranský (70. Potoma) – Iván (79. Jureškin), Šumský (70. Beom-geun), Bušnja (90+6. Duranski) – Lačný

DAC: Jedlička – Rodolfo, Müller, Beskorovajnyj (84. Sharani), Davis – Schäfer – Nebyla (62. Nicolaescu), A. Balić, Kalmár – Divković (90+5. Andzouana), Ramírez

Ajánlott Cikkek