Erdély Vélemény Vélemény-cikkeink

Dan Tanasă – A parazita ismét támad!

Nem kell bemutatni ezt az élősködőt, róla csakis azért írunk, mert tettei felfedik azt a zsigeri aljasságot, amivel a Romániában magyarként élőknek mindennap szembesülniük kell. Tanasă, közösségi média jelenlétét cserélte most képviselőházi mandátumra, ez pedig azt mutatja meg, hogy nem ő az egyedüli eszement nacionalista Romániában. Feltűnési viszketegsége hajtotta akciói példái annak, hogy milyen szellemi nyomorban él ő – és választói… Most megint a magyar nyelv ellen támadt a képviselőházban – teljesen oda nem illő módon!

Választók… Nem tudjuk, hogy valóban létező személyek azok, akik rá szavaztak, de ha léteznek, az talán még rosszabb, mintha csak fiktív személyek juttatták volna őt, és az AUR-t a képviselőházba! Az ugyanis nyilvánvaló, hogy egy csalóról beszélünk, aki korábbi vagyonnyilatkozataiban rendre hamis adatokat adott meg. De ez Romániában senkit nem zavar. Ezek szerint – hiszen esetünkben egy mega-román kurafiról van szó! – ő, mint egyfajta igazodási pont, példát jelent azok számára, akik megválasztják, és akik futtatják.

(zárt)Osztály-találkozó: George Simion és Dan Tanasă

Igen, mert nem ám úgy van az, hogy ő egy amolyan önjáró figura! Ő csak egy (pocsék!) arc, aki kiteszi magát – persze jó pénzért – a címlapra! 2016-ben például a Voiculescu család alapítványától kapott 42 096 lejt A sajtó szabadsága a bátorságért nevű díj jutalmaként. (viccnek is rossz…) Ez annak a Dan Voiculescunak a családi alapítványa, aki médiamágnásként, az Intact Csoport és az Antena televíziós csatornák tulajdonosa. Voiculescu az a gazember, aki működésével a – és reméljük, egyszer majd hosszas börtönbüntetéssel! – felel a hagyományos hírmédia lejáratásáért, a sajtó hitelének rombolásáért, és az elfogult pártsajtó felvirágzásáért.

Mester és tanítványa: Jabba és Voiculescu

Szóval ne feledjük, hogy egyrészt van egy olyan román (mi más lenne???) társadalmi réteg, ami az adófizetést, vagyonbevallást, hamis adatok feltüntetését a maga normái közé, mint alapértéket vette fel, és ehhez megvan az a réteg is, aki mindezt – nyilván hasonló módon szerzett pénzzel! – finanszírozza is! És mit mond most ez a politikai bűnöző?

„Megfogalmazása szerint elképesztő, hogy Románia az egyedüli ország a világon, ahol az állam Hivatalos Közlönyét nem csak az állam hivatalos nyelvén jelentetik meg, azonnal ki kell javítani ezt a gyalázatot.” (Főtér)

A gyalázat az, hogy ilyen emberforma egyáltalán létezik, és a föld nem veti le a hátáról, de komolyabbra fordítva a témát, azt kell mondjuk, hogy – miután valószínűleg sok időt elvesz a vagyonának „adómentesítése” – nem tájékozódott arról a tényről, hogy bizony, amit mondott nem fedi a valóságot. Ha meg mégis volt ideje utána nézni, hogy is megy a világ országaiban az ilyen közlönyök megjelentetése, akkor egyszerűen csak hazudott! Ja, nála ez is egy alapérték, belefér…

De ez még nem volt elég, egy oldalvágással olyan találatot akart bevinni, ami már eleve hamvába holt… Az RMDSZ-nek címezve ezt találta mondani:

„Ha annyira ragaszkodik a magyar nyelvű publikáláshoz, akkor először módosítsa az alkotmányt, és tegye a magyar nyelvet is az állam hivatalos nyelvévé.”

Egyrészt – ha tényleg léteznének ilyenek… – az európai normák szerint a magyar nyelvnek hivatalos nyelvnek kellene lennie Romániában. Másrészt pontosan tisztában van vele minden magyar, hogy ez a kérdés nem az RMDSZ-en múlik, hanem a nagy román nacionalizmuson, ami minden egyes román pártnak sajátja, ha úgy tetszik a legkisebb közös többszörös, olyan tényező, ami nélkül már régen megették volna egymást!

Igazán büszke lehet tanítványaira…

Mert az önmeghatározás nehéz dolog ténylegesen létező saját identitás nélkül, így jobbára csak a magyarok ellenében képesek valamennyire meghatározni magukat. A felvidéki, meg ukrán hordák meg átveszik a Ceaușescu-i gyakorlatot, a Kárpátok Ánuszának meg otthon bőven vannak követői…

És mi mit tanulhatunk mindebből? Az égadta egy világon semmit, de jól meg kell jegyeznünk, hogy a nagy magabiztosság csak álca, valójában a zsigeri félelem motiválja ezeket a szellemi inaszakadtakat. És persze majd adott helyzetben irányba állítani őket.

Ajánlott Cikkek