Vélemény Vélemény-cikkeink

Dánia: Zéró bevándorlási terv!

Mette Frederiksen, Dánia miniszterelnöke hirdette meg a programot, aminek célja nem egyéb, mint hogy senki ne kérjen menedéket az országba! Dánia nem most először hallatja hangját a témában, de – miután eddig süket fülekre talált Európában – most maga lépett a tettek mezejére. Ez igen komoly változás, hiszen az első nyugat-európai ország meglépte azt, amivel a franciák alighanem elkéstek…

Kiemelt kép: Arctalan tömeg (forrás: flickr.com)

Dánia kormánya egyértelműen kifejezésre juttatta, hogy

Akiknek nincs jogalapjuk, hogy a dán jóléti társadalom előnyeit élvezzék azok, akik menedékkérelmük beadása után nem tettek semmit integrációjuk érdekében, tehát nem váltak a dán társadalom tagjává, és azoknak nincs helyük Dániában.

Ez bizony egyértelmű mondás, és szöges ellentétben áll azzal a rendezetlen viszonyokra épülő, az emberáradatot Európára szabadító gyakorlattal, ami általánosságban jellemzi Európa nyugati felén a kérdéshez való hozzáállást. A dánoknak megvan az okuk arra, hogy többé ne engedjenek be menedékkérőket, hiszen most is 8.900 tartósan munkanélküli bevándorlót vizsgálnak, és 200 szíriait már haza is küldtek.

Egyébként a dán ajánlat meglehetősen nagyvonalú, hiszen mintegy 175.000 dán koronát (8,5 millió forintot!) ad azoknak a bevándorlóknak, akik önkéntesen hazatérnek. Honnan van ennyi pénz erre? Nem egyszerű előteremteni, de ha arra gondolunk, hogy ez az összeg nagyságredileg megegyezik egy-egy munkanélkülire fordított 4-5 hónapos kiadással, akkor már érthető. Mert bizony a tartós munkanélküliek hosszú éveken keresztül terhelik az államkasszát! De ezen túlmenően is van ok; látják, hogy mi történik Franciaországban, pontosan tudják, hogy 20-30 évvel ezelőtt Dániában milyen volt a közbiztonság, és ma milyen…

Persze azonnal megjöttek azok, akik magát a sátánt látják máris a dán kormány meghirdetett politikájában! Az Európai Bizottság svéd belügyi biztosa, Ylva Johansson rossz szemmel nézi Dánia lépését, és úgy gondolja, a halálba küldi vissza az ország az embereket. A dánok ezzel szemben azt mondják, hogy sokan csak azért vannak az országban, hogy kihasználják a jóléti társadalom védőernyőjét, és potyautasként élősködve, munka nélkül élnek. Márpedig a dánok szerint az ilyeneknek nincs helye az országban!

Mi valójában nem is értjük azt, hogy ezt a vitát miért kell lefolytatni, és elmagyarázni Európa vezetőinek, hogy miért fontos, hogy az országba érkező bevándorlók hasznos tagjai legyenek a társadalomnak, és ne csak élősködőként létezzenek! És hogy azt miért kell külön mondani, hogy ez nem csak gazdasági kérdés, hanem alapvetően meghatározza a lakosság egészének életminőségét is! Mert a közbiztonság vagy a közéleti hangulat, az egyes társadalmi csoportok egymás mellett élése mind-mind hatnak a társadalom minden egyes tagjára.

Az pedig, amire a napokban a francia, volt vezérkari prominensek, és még több ezer ma is szolgáló katona felhívta a francia kormány és parlament figyelmét – ha nem tesz semmit az ellen, hogy a bevándorlók törvényen kívüliként éljenek az országban, az polgárháborúhoz fog vezetni! , igenis reális veszély, és az nem csak az őshonos lakosságnak, de a bevándorlóknak is igencsak fájni fog. Ki akarhatja, hogy senkinek se legyen jó Európában élni???

Erre sokféle választ hallottunk már, de ha egyszer Európának vannak vezetői, akkor ők a felelősök azért, ha – mint Földi László biztonságpolitikai szakértő az alábbi beszélgetésben (forrás: hirado.hu) kifejti – az erőszak lesz az úr, mivel a befogadó őslakosság nem fogja eltűrni az erőszakot.

Van, ahol már mintha most is késő lenne, de nem kellene hagyni Európát bedarálni, és egy nagy masszába gyúrni!

Ajánlott Cikkek