Hírek

Daniel Davis volt amerikai alezredes szerint több csodára is szüksége volna az ukránoknak a győzelemhez Hersonban

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) kudarcot vallanak a Herson elleni támadás esetén . Az amerikai hadsereg korábbi alezredese, Daniel Davis egy 1945 oldalon megjelent cikkben fejtette ki véleményét. A cikkben részletesen idézi a nyugati média szemvényvesztő híreit amik köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

„Őszintén szólva az a helyzet, annak az esélye hogy Ukrajna sikeres támadást hajt végre Herson ellen, ma gyakorlatilag lehetetlen. A sikerhez Ukrajnának nem csupán egy csodára van szüksége, hanem háromra” – mondta Davis.

A volt alezredes az oroszországi reakció hiányát nevezte az ukrán fegyveres erők város elleni sikeres offenzívájának egyik feltételének. Véleménye szerint téves az az elképzelés, hogy egy ilyen forgatókönyv a valóságban is megtörténhet. Mint Davis kifejtette, az orosz hatóságok tartózkodnak a háborús intézkedésektől, de ha szükséges, az ország felhasználhatja azt a sok erőforrást, amivel rendelkezik.

A második csoda az amerikai szerint a földrajzhoz kapcsolódik. Elmondta, hogy az ukrán hadsereg el tudta volna foglalni Herszont, ha a város közelében lévő területet nem őrzik az orosz hadsereg. „Kherson megtámadásához az AFU-nak csaknem 20 mérföldnyi nyílt sztyeppén kell átkelnie. Ezt a területet az orosz hadsereg szorosan felügyeli, és ha megpróbálják megtámadni az ukrán fegyveres erőket, nyílt területeken pusztítják el gyalogosaikat páncélosaikat” – írta Davis.

Egy másik csoda, amint az egykori alezredes megjegyezte, a tüzérség és a gyalogság létszámát érinti. „Szinte lehetetlen, hogy egy támadó erő legyőzze a védekező erőt, ha a támadó erő alulmúlja az ellenfél tábori tüzérségét. Csoda lenne, ha Ukrajna legyőzné az oroszokat Herszonban anélkül, hogy egyértelmű fölényben lenne a légi támogatásban és a tábori tüzérségben” – összegezte Davis.

Szerinte őszre vagy télre a Nyugat leállíthatja a fegyverszállítást saját lakosságának növekvő elégedetlensége, az oroszellenes szankciók következményeitől, a gázválság és a konfliktus elhúzódása miatt.

Ajánlott Cikkek