Hírek Kézilabda Magyarok a világban Sport

Danyi Gábor: Többet tettünk a sikerért, jobban megérdemeltük

Rendkívül fontos győzelmet arattak lányaink a Női kézi EB-n, hiszen a meccs közepén kisebb bizonytalanságot kivéve végig a kézben tartották a meccset. De ami mindennél fontosabb, azúttal a végjáték is jó volt, igazán az utolsó percekben már nem kellett izgulni. Annak ellenére sem, hogy nem volt nagy az előny, hiszen látszott, hogy magyar lányok magabiztossága csak még jobban elbizonytalanítja a románokat. Folytatás ma 20:30-tól!

Danyi Gábor így nyilatkozott a mérkőzésről:

„Nagyon örülünk a győzelemnek, fontos volt nekünk. Nagyon hasonlított ez a mérkőzés a horvátok, a németek és a hollandok ellenihez, háromgólos előnyünk után a rivális lépett el kettővel, de most jól uraltuk azokat a helyzeteket, amikor nagy összefogásra volt szükség. Mindkét csapat nagy energiákat mozgósított, két-három gólnál nem volt nagyobb különbség.”

Ez most különösen fontos, hiszen aki látta az előző meccseket, azt tapasztalhatta, hogy a nehéz helyzetekben nem volt aki kicsit a többieket is magával tudta volna húzni, a lányok mintha hitüket vesztették volna már akkor is, amikor pedig még nem volt veszve a mérkőzés. Ezzel természetesen tisztában van a kapitány is, és pontosan tudja, hogy ha most az önbizalom helyreállt (miért ne?), akkor a hátralévő meccseken már nem feltétlen csak a küzdelmet, hanem a játék más szépségeit is látni fogjuk válogatottunktól!

Lakatos Rita fontos gólokat lőtt

A fentieket erősíti Lakatos Rita nyilatkozata is, akit eredetileg lecseréltek volna, de a mérkőzés előtt kiderült, hogy Tóth Eszter nem léphet pályára, így a váci irányító visszakerült a keretbe. Figyelem, nem játszotta el a sétődött primadonnát (egy-két focista tanulhatna tőle…), hanem kitűnő játékkal rukkolt elő. Ő így látta:

„Hirtelen helyzet volt, hogy visszakerültem a csapatba, de úgy gondoltam, itt a lehetőség, és próbálok a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy megmutassam, miért vagyok itt. Úgy érzem, ezúttal el tudtam engedni magam a pályán, és a korábbi görcs is elmúlt. A nehéz pillanatokban is tudtuk, a másik ott van mellettünk, és segíteni fog, ez volt a kulcs.”

Bizony, akárhogy is nézem, akárhogy is forgatom, nem tudom nem észrevenni, hogy a lányok felismerték, és meg is cselekedték Wass Albert örök érvényű gondolatát, miszerint;

„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”

Helembai Fanny nyilatkozata

A következő meccseken sem lesz egyszerű a feladat, de reményeink szerint a lányok túlléptek saját árnyékukon, és most, hogy tisztult a kép, a románokon dobbantva talán Norvégia ellen is egy jó meccsel rukkolnak elő. Tét sok nincs, hiszen az utolsó adott az egymás elleni eredmény okán, így ha netán a hollandok ellen valami pálfordulással feltámadnak a románok, akkor sem előznek meg. De ami talán még fontosabb; az EB éles meccsei igazán azért voltak fontosak, mert a jövő márciusra halasztott olimpiai selejtezőre nagyon nem mindegy, hogy milyen élményekkel érkeznek majd meg lányaink. Az igaz, hogy a norvégoknak fontos lesz a meccs, de nekünk meg igazi tét nélkül most aztán tényleg igazi örömjátékot lehet bemutatni. A fontos csak az, hogy az öröm ne csapjon át felelőtlenségbe, de ezt talán mondani sem kell, hiszen ahogy a csapat összeszedte magát, úgy reményeink szerint meg is tudnak maradni a lovon, anélkül, hogy átesnének a másik oldalára!

Ajánlott Cikkek