Hírek

De miért? Csak mert! – Európa vitatkozik

Az Európai Parlament Magyarországról vitázik. Természetesen nincs egységes álláspont, a két oldal (jobb és bal) mondja a magáét. Ez eddig is így volt, de most szemezgetünk kicsit az elhangzottakból, különösen arra koncentrálva, hogy milyen érvek hangzanak el! Figyelem, a mi olvasatunkban itt közel sem Magyarországról van szó, hanem arról, hogy a baloldal eltörli a nemzetállamokat, vagy végül a jobboldalnak sikerül megmentenie az országokat a nagy masszába történő beolvadástól!

Borítókép: Európai Parlament ülésterem (forrás: facebook)

Ursla von der Leyen így vezette fel a magyar pedofil törvényt (melegellenesnek nevezve azt):

„Az ET által korábban megvitatott pontok közül egyik sem olyan fontos, mint a magyar jogszabály, az ugyanis identitásában sérti az uniós közösséget… A melegellenes törvény mélyen ellentmond az Európai Unió érékeinek, melyek az uniós szerződés második cikkelyében rögzítettek.”

Az Unió az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait – tiszteletben tartásának értékein alapul. Ezek az értékek közösek a tagállamokban, a pluralizmus, a megkülönböztetés tilalma, a tolerancia, az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nők és a férfiak közötti egyenlőség társadalmában.

De szép szavak… De valahogy kimaradt Leyen asszony mondanivalójából az, hogy kisebbségek alatt nem kizárólag a nemi identitás alapján ide sorolt társadalmi csoportokat értjük, hanem a nemzeti kisebbségeket is, akiknek a jogát viszont éppen a Európai Bizottság tiporja sárba azzal, hogy mindent lesöpör az asztalról, ami ebben a témában európai szintre kerül (ld.: Minority SafePack!)

Raffele Fitto olasz EP-kéviselő szerint egy csomó olyan mondat hangzik el, aminek semmi köze a valósághoz. Sokkal fontosabbnak gondolja a valós problémákkal foglalkozni, úgymint a bevándorlás, de – mint mondta – helyette sokkal egyszerűbb Magyarországgal foglalkozni… Mondandóját azzal fejezte be, hogy;

„Nem a valós, és nem a reális kihívásokkal foglalkozunk!”

Ehhez képest nem tudni, hogyan jutott eszébe Ursula von der Leyen-nek az, és nem igazán tudni, mennyiben válasz ez az előtte szólóra, hogy az Európai Unióban nem lehetnek LMBTQ-mentes övezetek… Talán ezzel igyekezett visszaterelni a vitát a Fitto által nem valós és reális problémák világába.

Mannfred Weber viszont kapcsolt, és egy újabb témát vett elő. Az Európai Néppárt frakcióvezetője az orosz-uniós kapcsolat témakörét dobta be, mondván, hogy;

„Az uniónak tisztáznia kell határait és tisztázni kellene, hogy mit lép a közösség, ha valaki ezeket megsérti.”

Talán nem tudja Weber úr, hogy az európai biztonságpolitikai kérdések Washingtonban dőlnek el? Talán nem tudja, hogy nincs közös európai hadsereg, és valójában közös külpolitika sem nagyon létezik, hacsak nem a szerencsétlen Josep Borrell vezette Európai Külügyi Szolgálatra gondolt, ami béna kacsa a német és a francia külügy mellett – különösen az orosz témában…

Beata Szydło volt lengyel miniszterelnök, a Jog és Igazságosság EP-képviselője tiszteletet kért mert egy korábbi felszólaló szavait mélyen sértőnek érezte:

„Milyen alapon beszélnek itt barna koalícióról, Orbán-rezsimről?”

Erre Mannfred Weber jött egy ellenvágással, de megint akkora marhaságot sikerült mondania, hoyg a fal adta a másikat! Nézzük:

„Az unió irányító testületeit 2019-ben 213 millió polgár választotta meg, és ezt most Orbán Viktor meg akarja szüntetni, felül akarja bírálni.”

Talán Weber úr arról a sajnálatos tényről sem értesült, hogy az Európai Bizottság, ami a valós irányítója az Európai Uniónak nem választások útján áll össze, hanem ott küldöttek töltik be az egyes funkciókat? Hihetetlen ugye kedves Mannfred!

„Ami sok, az sok!”

Jelentette ki Iratxe García spanyol szocialista EP-képviselő, aki azért kérte a 7. cikkely szerinti eljárást, hogy egységes állásponton legyen, egységesen gondolkodjon Európa, mert csak így lehet a külpolitikában is egységesen fellépni!

Ezzel nem mondott mást, mint, hogy számolják fel a sokszínűséget, szűnjenek meg a különbségek, és ha ez megvan, akkor majd sikeres lesz az Európai Unió! Hát ez nagyon mellé ment, mert ilyet legutóbb még a kommunizmus építgetése idején hallhattunk, ami meg tudjuk, hogy hova vezetett…

Dacian Cioloș, a liberális Renew Europe frakcióvezetője, román EP-képviselő bírálta az Orbán-kormányt a korrupció elburjánzásáért Magyarországon, közölve, hogy évről évre rosszabb a helyzet.

Őt csak arra kell emlékeztetni korrupció témájában, hogy a Colectiv-ban történt tűzeset az ő kormányzása alatt történt (nem egy emberéletet követleve), és ami kifejezetten a korrupt rendszer okán történhetett meg! Szóval, Cioloș tudja miről beszél, hiszen korrupt egy alak!

Az Európai Zöld Párt és az Európai Parlament Ecolo párt szóvivője Philippe Lamberts közölte:

„Az evangélium alapján az idegeneket is be kell fogadni.”

Furcsa, hogy egy „éretlen” jön az evangéliummal, de ez van, ha kell, akkor minden eszközt bevetnek. Erre nem vesszük magunknak a bátorságot, hogy válaszoljunk, viszont ide tudunk idézni az evangéliumból:

Abban az időben így szólt Jézus:Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshol, az tolvaj és rabló.”

Nicolas Bay francia EP-képviselő, a Marine Le Pen fémjelezte Nemzeti Gyűlés politikusa is megfogalmazta saját gondolatait a magyar törvénnyel kapcsoaltban:

„A magyar jogszabály valóban a gyermekeket védi, az „LMBTQ-propagandát” pedig korlátozni kell.”

Gál Kinga fideszes EP képviselő kérdéseket fogalmazott meg, melyet a bizottság elnökéhez címzett:

„Egyes tagállamok esetében nemzeti hatáskörbe tartozik a kisebbségvédelem, más tagállamok esetében nem? Bizonyos kisebbsége diszkriminációjának kérdése tagállami hatáskörbe tartozik, más kisebbségeké nem?”

Nicola Procaccini, az Európai Konzervatívok és Reformisták képviselője egy igencsak érdekes ellentmondásra hívta fel a figyelmet, de szerinte egyébként nem a magyar törvény a legfontosabb kérdés:

„Ironikus, hogy éppen ez a tanács ad 7,5 milliárd eurót egy nyíltan antidemokratikus rendszernek, Törökországnak.”    

Nem is folytatjuk, bár még biztosan jó ideig tart a vita. Amit látunk, az nem más, mint

az európai baloldal egész pályás letámadása, ennek része a Lengyelország és Magyarország ellen folytatott boszorkányüldözés, célja pedig nem más, mint Európát egyesült államokká silányítani, emberi masszát gyártani a nemzetekből az egyéni szabadság hamis illúzióját keltve!

Csúnya mesterkedés ez, mert ez soha, sehol, még csak véletlenül sem mondja ki senki… Alantas dolog.

Ajánlott Cikkek