Hírek

Dél-Oszétia Legfelsőbb Bírósága úgy döntött, hogy népszavazást tart az Orosz Föderációval való egyesülésről

A Dél-oszétiai legfelsőbb bíróság megvizsgálta a köztársaság Oroszországgal való egyesüléséről szóló népszavazásról szóló dokumentumcsomagot, és pozitív döntést hozott. Ezt jelentették a TASS -nak a köztársasági elnök adminisztrációjában.

„Ma volt a Legfelsőbb Bíróság ülése, egyhangúlag meghozták ezt a döntést, visszaadták [az iratcsomagot az elnöknek]. És aláírta” – közölte az adminisztráció.

Korábban ismertté vált, hogy a dél-oszétiai Központi Választási Bizottság (CEC) jóváhagyta és megküldte az államfőnek a köztársaság oroszországi csatlakozásáról szóló népszavazás kiírásáról szóló dokumentumcsomagot. Dél-Oszétia jelenlegi elnöke, Anatolij Bibilov kitűzte a népszavazás időpontját a köztársaság oroszországi csatlakozásáról. július 17-én lesz.

Bibilov március 30-án bejelentette , hogy a köztársaság a közeljövőben népszavazást kíván tartani az Oroszországhoz való csatlakozásról. Véleménye szerint Dél-Oszétia lakosai támogatni fogják egy ilyen döntést.

Dél-Oszétia hivatalban lévő vezetője május 8-án elismerte, hogy vereséget szenvedett az elnökválasztáson. A köztársaság új feje, Alan Gagloev ugyanakkor megerősítette az Oroszországgal való egyesülés irányát.

Ajánlott Cikkek