Hírek

Dmitrij Medvegyev – “Európa a legjobb 5 módját választotta annak ,hogy gáz nélkül maradjon”

Dmitrij Medvegyev az EU által hozott döntések oda vezetnek hogy Európa gáz nélkül marad

Dmitrij Medvegyev , az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke közzétett egy bejegyzést a Telegram csatornáján, amelyben ez áll „A legjobb 5. módja annak, hogy Európa gáz nélkül maradjon”.

Az első pont az Északi Áramlat gázvezeték befagyasztása (valószínűleg az Északi Áramlat 2-ről beszélünk, amelyet soha nem indítottak el), majd az Orosz Központi Bank eszközeinek befagyasztása és az orosz gáz visszautasításáról szóló nyilatkozatok. A következő években. A negyedik és ötödik pont következik: tagadja meg a rubel vásárlását, hogy a szerződésben meghatározott árfolyamon fizessen a gázért, és végezzen házkutatást a Gazprom németországi irodáiban. “Szép munka! Az európai politikusok bölcs döntései!” – zárta gondolatait a Biztonsági Tanács alelnöke.

A felsorolt ​​intézkedések az Európai Unió által Oroszország ukrajnai hadműveletének megkezdése után hozott döntések egy részét írják le . Az orosz fél is rubelre akarja átutalni a gáz fizetését – Vlagyimir Putyin elnök jelentette be a megfelelő döntést március 23-án . Az európai politikusok felhívják a figyelmet arra, hogy a szerződésekben más valuták is szerepelnek.

Március 30-án este vált ismertté a németországi Gazprom-cégeknél végzett keresés . Sajtóértesülések szerint összefüggésbe hozhatók egy nyomozással, amely a 2021 őszi európai gázár-emelkedés kapcsán történt.

Ajánlott Cikkek