Hírek

Donbassban és Luhaszkban az ukránok háborús bűneivel foglalkozó törvényszéket hoznak létre

Bastrykin támogatta az LPR azon kezdeményezését, hogy a Donbászban bűnügyi bíróságra van szükség

Az oroszországi nyomozóbizottság elnöke Alekszandr Basztrykin támogatja az ukrán rezsim háborús bűneivel foglalkozó törvényszék létrehozásának ötletét Donbassban – olvasható az ügynökség honlapján.

Meg kell jegyezni, hogy Bastrykin támogatta a Luhanszki Népköztársaság (LPR) képviselőinek kezdeményezését is, ugyanakkor megjegyzi, hogy az Oroszországi Nyomozó Bizottság jogi értékelést adott az Ukrán Fegyveres Erők és más ukrán nacionalista katonai alakulatok minden illegális akciójáról amiket Donbass polgári lakossága ellen követtek el az elmúlt nyolc évben.

„A nyomozók gondosan feljegyzik Kijev polgári lakossággal szembeni bűnözői magatartásának minden tényét. Sok munka már megtörtént” – áll az üzenetben.

A Nyomozó Bizottság sajtószolgálata hozzátette: az összegyűjtött bizonyítékokat később a nyilvánosság elé tárják, és minden bizonnyal a bíróság előtt is megjelennek az említett bűncselekmények elkövetésében részt vevő személyek.

Április elején az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) arról számolt be , hogy az ukrán hatóságok nem tervezik orosz hadifoglyok kezelését és elegendő élelemmel való ellátását.

Ajánlott Cikkek